Sherlock Holmes -sarjan jatko vaakalaudalla

16.3.2018 21:58

Palkittu ja tykätty Uusi Sherlock on pyörinyt ruuduissa vuodesta 2010. Suosikkisarja nosti Benedict Cumberbatchin nimen monien huulille ja teki myös Martin Freemania tutuksi uudessa roolissa. Virallisesti Uutta Sherlockia ei ole kuopattu, joten moni fani odottaa sen viidettä kautta.

Seuraavan kauden odotus voi kuitenkin käydä piinaavan pitkäksi, ellei jopa toivottomaksi. Holmesin uskollista aisaparia eli tohtori Watsonia näyttelevä Martin Freeman on avautunut sarjan tilanteesta Telegraph-julkaisulle. Sarjan suuri fanitus on yksi syistä, jotka vaikuttavat sen jatkoon, mutta ei ihan niin kuin olettaa saattaisi.

– Ollakseni täysin rehellinen, se [fanien luoma paine] oli aika mahdotonta. Uudesta Sherlockista tuli heti alussa kuin eläin. […] Siinä sarjassa oleminen on kuin The Beatles-bändissä minikoossa. Ihmisten odotukset, osa siitä ei enää ole hauskaa. Siitä ei nauti, Freeman toteaa. Freemanin mukaan sarjan korkeaa tasoa on ollut vaikea ylläpitää. Kun fanien toiveisiin on tullut yhä vaikeammaksi vastata, BBC:kään ei ole ilmoittanut sarjan jatkon aikataulusta mitään.

Sekä Freeman että Cumberbatch ovat toisaalta hyvin työllistettyjä muissa projekteissa: Freeman näyttelee mm. komediassa Ode to Joy ja vanhemmuuteen keskittyvässä TV-tuotannossa nimeltä Breeders. Cumberbatch puolestaan lainaa loppuvuodesta ensi-iltaan tulevalle The Grinch -leffan päähenkilölle ääntään, matkaa Rio de Janeiroon mysteeritarinassa Rio ja näyttelee tuottamassaan trillerissä Rogue Male.

 

Lähteet: Telegraph, IndieWire, Variety, THR

Kuva: BBC/Uusi Sherlock, 2017

Lisää luettavaa