Ranskalaistähti pyysi anteeksi kohua aiheuttanutta #MeToo-kirjettä

15.1.2018 21:18

Viihdeteollisuuden seksuaalista ahdistelua vastaan noussut #MeToo-kampanjointi sai viime viikolla uuden käänteen, kun ranskalaistähti Catherine Deneuve yhdessä sadan muun naisen kanssa julkaisi Le Mondessa kirjeen, jossa moitittiin kampanjan nostamaa vihaa. Kuulujen ranskalaisnaisen allekirjoittamassa kirjeessä arvioitiin #MeToo-kampanjan menneen liian pitkälle, jopa entisaikojen noitavainon suuntaan, koska ahdistelusta syytetyille ei ole heidän mielestään annettu mahdollisuutta puolustaa itseään. ”[U]hreja on jo syntynyt, miehiä on tuomittu luopumaan ammattinsa harjoittamisesta, pakotettu eroamaan jne., kun he ovat ainoastaan koskeneet väärin toisen polvea, yrittäneet varastaa suukon, keskustelleet intiimeistä asioista liikepäivällisellä tai lähettäneet seksuaalisesti virittyneitä viestejä naiselle, joka ei ole ollut kiinnostunut.”

Kirje nosti luonnollisesti myrskyn #MeToo-kampanjan kannattajissa niin Yhdysvalloissa kuin mm. Ranskassa. Esim. Deneuvea kritisoitiin Twitterissä kuplassa eläväksi rikkaaksi, joka ei tunne ollenkaan empatiaa vähempiosaisia naisia kohtaan. Näyttelijätähti vastaa nyt saamaansa kritiikkiin.

Deneuve on pyytänyt Liberation-julkaisun välityksellä anteeksi kauheiden tekojen uhreilta, jotka tuntevat tulleensa loukatuiksi hänen kannanotostaan. Hän allekirjoitti aiemman kirjeen sanojensa mukaan siksi, ettei pidä aikamme tavasta, jossa kaikki pitävät oikeutenaan tuomita, sovitella tai arvostella. Samalla Deneuve painottaa, ettei hän pitänyt allekirjoittamaansa kirjettä sisällöltään täydellisenä.

 

Lähteet: Le Monde, The Guardian

Kuva: Rita Molnár (Gi Mon Rol)

Lisää luettavaa