Kuuluuko kunnia maailman kehnoimman leffan ohjaamisesta kuvaussihteerille?

Näyttelijä Greg Sesteron omaelämäkerrallinen kirja The Disaster Artist ja siihen pohjaava saman niminen leffa väittävät, että The Room -elokuvan ohjasi Tommy Wiseau. The Room tunnetaan maailman huonoimpana elokuvana, joskin huonous on taannut sille myös kulttimaineen. Vaikka elokuva ilmestyi viitisentoista vuotta sitten, se valloittaa yhä uudempia yleisöjä.

Ohjaaja, käsikirjoittaja ja leffan pääosanäyttelijä Wiseau on kernaasti mainostanut elokuvaansa vuosia ja antanut sen tiimoilta haastatteluja. Eräs toinen henkilö on taas vaihteeksi astunut esiin väittäen olevansa The Roomin todellinen ohjaaja. Kyseessä on leffasta kesken sen tuotannon lähtenyt Sandy Schklair (Kodinpuolustaja, Franklin & Bash), jota The Disaster Artist -rainassa tulkitsee samannäköiseksi maskeerattu Seth Rogen (kuvassa keskellä). Schklair toimi The Roomissa virallisesti script supervisorina eli kuvaussihteerinä, jonka toimenkuvaan yleensä kuuluu huolehtia elokuvan kohtausten jatkuvuudesta.

Schklairilla oli The Roomin kaoottisiksikin kuvailluissa kuvauksissa muutakin tehtävää, sillä 1990-luvun puolivälistä asti eri tuotannoissa toimineena hänellä oli enemmän kokemusta alalta kuin esim. Wiseaulla itsellään. Miksi kukaan sitten ylipäänsä haluaa ottaa kunniaa maailman huonoimmaksi haukutun elokuvan ohjaamisesta?

- Alkajaisiksi: se on totuus. Tämä leffa ei katoa koskaan. Olen yrittänyt saada sitä katoamaan. Enkä tiedä yhtään ohjaajaa tältä planeetalta, mukaan lukien Steven Spielbergin, joka ei haluaisi ottaa kunniaa elokuvasta, joka ei kuole. Se on kaikkein omituisin leffa ikinä […] ja minun ohjaukseni edesauttoi sitä yhdessä Tommyn mielettömän persoonan ja kahelin käsikirjoituksen kanssa, Schklair vastaa THR:n haastattelussa. Hän on kirjoittanut väitteensä tueksi kirjan, Yes, I Directed The Room, joka julkaistaan pian.


Lähde: THR

Kuva: Warner Bros./The Disaster Artist, 2017

R. Isoviita 10.01.2018 klo 14:37

Uusimmat uutiset

Ian McKellen ja Jennifer Hudson muuntuvat kissaihmisiksi

Cats-musikaalin elokuvaversioon on valittu liuta tähtiä.

R. Isoviita

Ohjaaja James Gunnille kenkää Guardians of the Galaxy -leffasarjasta?

Syynä vanhat puheet sosiaalisessa mediassa.

R. Isoviita

Seuraava James Bond -leffa tuonee muassaan tutunoloisen asetelman

Näyttelijöiden etsintä käy kuumana.

R. Isoviita

Keanu Reeves toppuuttelee Bill & Ted -fanien intoa

Kolmas Bill & Ted – tuleeko sitä vai ei?

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...