Weinstein-skandaalin vanavedessä: Woody Allenin seuraava leffa nostattaa kulmakarvoja

25.10.2017 18:58

Ahkerasti uusia elokuvia edelleen 81-vuotiaana tekevä ohjaajalegenda Woody Allen herättää jälleen keskustelua. Hänen tulevassa ja alustavasti A Rainy Day in New York -otsikolla nimetyssä elokuvassaan esiintyy keski-ikäisen, naimisissa olevan miehen sekä teini-ikäisen naisen suhde, mikä on joutunut luupin alle nyt Weinstein-skandaalin vanavedessä.

Allen on jo aiemmin saanut osansa Weinstein-skandaalin ryöpytyksessä, kun hän kommentoi Hollywood-tuottaja Harvey Weinsteinin olevan surullinen mies. Allenin sanoja tulkittiin joissakin yhteyksissä tällöin niin, että hän olisi osoittanut sympatiaa naisten ahdistelusta ja raiskauksista syytettyä elokuvamogulia kohtaan. Myöhemmin Allen kuitenkin alleviivasi pitäneensä Weinsteiniä sairaana ja juttuun liittyneiden naisten tarinaa traagisena. Allenia itseään on kritisoitu 1990-luvulla hänen erostaan näyttelijä Mia Farrow’sta ja siitä, että hän pian tämän jälkeen avioitui Farrow’n adoptiotytär Soon-Yi Previnin kanssa.

Ei ole tavatonta, että Allenin elokuvissa vanhempi mieshenkilö päätyy yhteen nuoremman naisen kanssa. A Rainy Day in New Yorkin kohdalla kyse on kuitenkin Jude Law’n näyttelemän 44-vuotiaan miehen päätymisestä yhteen 15-vuotiaan naisen kanssa, jota näyttelee Elle Fanning. Elokuvan käsikirjoituksen mukaan Fanningin hahmo kysyy eräässä leffan kohtauksessa, ovatko Law’n hahmon monet naisystävät, julkisuudennälkäiset mallit ja tähteydestä haaveilevat kaunottaret, nautinnon vuoksi vai jonkinlainen projekti. Leffan ajankohtaisuus saattaa olla sattumaa, mutta huonoa sellaista, sillä Weinstein-skandaalin takia monet tahot ovat halunneet puhdistaa kätensä tällaisesta. Eräänä viimeisimmistä on japanilainen Lexus-automerkki, joka on sanonut irti yhteistyösopimuksensa The Weinstein Companyn kanssa.

Lähteet: Page Six, THR, IndieWire, BBC

Kuva: Colin Swan

Lisää luettavaa