Pääseekö joulun Star Wars -ensi-ilta kassaennätyksiin?

23.10.2017 07:53

Star Wars: The Last Jedi saapuu ensi-iltaan myös Suomessa joulukuun puolivälissä. Leffa jatkaa siitä, mihin Star Wars: The Force Awakens tarinan jätti vuonna 2015. The Force Awakens oli varsinainen kassamagneetti, ja uudenkin leffan lipunmyynti on jo aloitettu 10.10., jotta kaikki halukkaat varmasti saisivat omansa ajoissa.

Star Wars -leffasarjan kaikkien aikojen menestynein osa on tällä hetkellä juuri The Force Awakens yli kahden miljardin dollarin lipputuloillaan. The Last Jedi tuo valkokankaille jälleen tuttuja kasvoja Mark Hamillin näyttelemästä Luke Skywalkerista uudemman polven Tähtien sota -hahmoihin, kuten Daisy Ridleyn näyttelemään Reyhin. Vaikka mukana on myös Leia, eli ennen elokuvan valmistumista menehtynyt Carrie Fisher, ennusteet elokuvan menestyksestä ovat varovaisia.

Esimerkiksi talousmedia Forbes arvelee, ettei The Last Jedin ympärillä ole samanlaista hypeä kuin pitkään odotetun The Force Awakensin ympärillä oli, joten se saattaa jäädä tätä heikommaksi menestykseksi lippuluukuilla. Box Office Pro puolestaan ennustaa The Last Jedin keräävän yksin Yhdysvaltojen markkinoilla ”vain” 215 miljoonaa dollaria avausviikonloppunaan, eli n. 32 miljoonaa vähemmän kuin The Force Awakens omanaan. Toisaalta kyse on vain ennusteista – mestari Yodakin totesi: ”Mahdoton nähdä tulevaisuus on.”

Lähteet: Forbes, Box Office Mojo, Box Office Pro, ScreenRant

Kuva: Lucasfilm/Star Wars: The Last Jedi

Lisää luettavaa