Harry Potter- ja Pirates of the Caribbean -tähti: näyttelijät eivät enää opettele roolejaan

Mm. Rakkautta vain -leffan rokkistaraa, Pirates of the Caribbean -leffasarjan Davy Jonesia Harry Potter -jatkumon Rufus Rymistyiriä näytellyt Bill Nighy on avautunut hämmentävästä trendistä. Pitkän linjan brittinäyttelijä, jolla on hallussaan mainioista suorituksistaan myös pari BAFTA-palkintoa ja Golden Globe, on harmistunut ja huolissaan kanssanäyttelijöidensä omaksumasta uudesta tavasta.

Nighyn mukaan monet näyttelijät jättävät nykyään opettelematta vuorosanansa etukäteen ulkoa. Tätä esiintyy hänen mukaansa sekä teatteri- että elokuvanäyttelijöiden keskuudessa. Trendin taustalla on ajatus, että vuorosanojen opettelematta jättäminen parantaisi performanssia jollakin tavoin.

- Sen ovat keksineet henkilöt, jotka eivät halua tehdä kotiläksyjään, Nighy harmittelee, ja lisää, ettei vuorosanojen opettelu etukäteen ole rajoite, vaan ennemminkin sen tekemättä jättäminen on epäkunnioittavaa omia kollegoja kohtaan.

- Harjoittelu ei ole spontaaniuden vihollinen. Ajatus on, että sanot hahmolle kirjoitetun tekstin yhä uudelleen ja uudelleen, kunnes pystyt antamaan vaikutelman, ettet ole ikinä ennen sanonut niitä sanoja ja ne vain yhtäkkiä pulpahtavat suustasi. Se on jutun juju, Nighy painottaa.


Lähde: Telegraph

Kuva: John Phillips/Getty Images

R. Isoviita 22.10.2017 klo 16:25

Uusimmat uutiset

Christopher Nolan jatkaa härnäystä Tenetillä

Uusi härnäke julki.

R. Isoviita

Netflix paljasti The Irishmanin maailmanlaajuiset katseluluvut

Martin Scorsesen elokuva kiinnostaa, mutta...

R. Isoviita

Clint Eastwoodin uusin elokuva johti haasteeseen

Tuotantoyhtiötä syytetään.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...