Oscar-voittajaohjaaja nuoruudestaan: hylkäys Lucasfilmiltä

Steven Soderbergh saattaa olla Oscar-palkittu ohjaaja, mutta taiteilijan työnhaku ei ole aina ollut ongelmatonta. Ocean's Eleven -leffasarjan takaa tuttu Soderbergh paljasti, miten tuli hylätyksi uransa alkuaikoina.

Parikymppinen Soderbergh lähestyi mm. Tähtien sota -leffoista tunnettua Lucasfilmia ja George Lucasia. Hän lähetti Lucasille demonauhan, jolla toivoi porttien komeaan uraan aukenevan. Soderbergh oli kuvannut kouluaikoinaan runsaasti materiaalia 8 mm:n filmille.

Lucasfilm ei jättänyt ohjaamisesta haaveilevaa nuortamiestä täysin vastineetta. Vuosi demon lähettämisen jälkeen, keväällä 1984, hän sai postissa viestin Lucasfilmin assistentilta, jolle demonauha oli ohjattu George Lucasin toimistosta. Assistentin mukaan toimisto vastaanotti päivittäin kasvavan määrän tarinoita ja ideoita, mistä syystä sen oli mahdotonta käydä niitä kaikkia lävitse pienellä työntekijämäärällään. Niinpä se oli ottanut tavaksi palauttaa kaikki lähetetyt ehdotukset tarkistamatta niiden tarkempaa sisältöä.

Soderbergh ei saamastaan kirjeestä pahastunut, sillä se päättyi kuitenkin menestyksen toivotuksiin. Ohjaaja ja käsikirjoittaja saikin menestystä verrattain lyhyen aikaa sen jälkeen: kului vain muutama vuosi, kun hänen draamansa Seksiä, valheita ja videonauhaa kipusi Oscar-ehdokkaaksi.

Lähde: IndieWire

Kuva: Nicolas Genin

R. Isoviita 17.10.2017 klo 23:57

Uusimmat uutiset

Taru sormusten herrasta -tähti kritisoi uutta versiota

Pitkän uran tehnyt John Rhys-Davies tylynä.

R. Isoviita

Scorsesen seuraava leffa saattaa jäädä näkemättä valkokankailla

Netflix toimii omalla tavallaan.

R. Isoviita

Palaako Mendes sittenkin seuraavan Bond-leffan puikkoihin?

Bond-leffoista tuttu MGM etsii uutta yhteistyökumppania.

R. Isoviita

Koomikko Louis C.K. myönsi syytökset tosiksi – ura katkolla

Viisi naista kertoi tähden paljastaneen itsensä heille.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...