Oscar-voittajaohjaaja nuoruudestaan: hylkäys Lucasfilmiltä

Steven Soderbergh saattaa olla Oscar-palkittu ohjaaja, mutta taiteilijan työnhaku ei ole aina ollut ongelmatonta. Ocean's Eleven -leffasarjan takaa tuttu Soderbergh paljasti, miten tuli hylätyksi uransa alkuaikoina.

Parikymppinen Soderbergh lähestyi mm. Tähtien sota -leffoista tunnettua Lucasfilmia ja George Lucasia. Hän lähetti Lucasille demonauhan, jolla toivoi porttien komeaan uraan aukenevan. Soderbergh oli kuvannut kouluaikoinaan runsaasti materiaalia 8 mm:n filmille.

Lucasfilm ei jättänyt ohjaamisesta haaveilevaa nuortamiestä täysin vastineetta. Vuosi demon lähettämisen jälkeen, keväällä 1984, hän sai postissa viestin Lucasfilmin assistentilta, jolle demonauha oli ohjattu George Lucasin toimistosta. Assistentin mukaan toimisto vastaanotti päivittäin kasvavan määrän tarinoita ja ideoita, mistä syystä sen oli mahdotonta käydä niitä kaikkia lävitse pienellä työntekijämäärällään. Niinpä se oli ottanut tavaksi palauttaa kaikki lähetetyt ehdotukset tarkistamatta niiden tarkempaa sisältöä.

Soderbergh ei saamastaan kirjeestä pahastunut, sillä se päättyi kuitenkin menestyksen toivotuksiin. Ohjaaja ja käsikirjoittaja saikin menestystä verrattain lyhyen aikaa sen jälkeen: kului vain muutama vuosi, kun hänen draamansa Seksiä, valheita ja videonauhaa kipusi Oscar-ehdokkaaksi.

Lähde: IndieWire

Kuva: Nicolas Genin

R. Isoviita 17.10.2017 klo 23:57

Uusimmat uutiset

Cate Blanchett puolustaa kiisteltyjä näyttelijävalintoja

Voiko transseksuaalia esittää vain transseksuaalinen näyttelijä?

R. Isoviita

Jos Aquaman-leffa on huono, tässä ei ainakaan ole syy

Ohjaaja vastasi palautteeseen.

R. Isoviita

Bruce Willisin ja Adrien Brodyn tähdittämän sotaleffan ensi-ilta peruttiin yllättäen

Taustalla kiinalaisnäyttelijättären katoamiseen liittyvät syyt.

R. Isoviita

Sylvester Stallone jälleen supersankarielokuvaan

Näyttelijän uusi tuotantoyhtiö haalii projekteja.

R. Isoviita

Leffajulisteen hinta kipusi miljoonaan

Muumio kaupan.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...