Oscar-voittajaohjaaja nuoruudestaan: hylkäys Lucasfilmiltä

Steven Soderbergh saattaa olla Oscar-palkittu ohjaaja, mutta taiteilijan työnhaku ei ole aina ollut ongelmatonta. Ocean's Eleven -leffasarjan takaa tuttu Soderbergh paljasti, miten tuli hylätyksi uransa alkuaikoina.

Parikymppinen Soderbergh lähestyi mm. Tähtien sota -leffoista tunnettua Lucasfilmia ja George Lucasia. Hän lähetti Lucasille demonauhan, jolla toivoi porttien komeaan uraan aukenevan. Soderbergh oli kuvannut kouluaikoinaan runsaasti materiaalia 8 mm:n filmille.

Lucasfilm ei jättänyt ohjaamisesta haaveilevaa nuortamiestä täysin vastineetta. Vuosi demon lähettämisen jälkeen, keväällä 1984, hän sai postissa viestin Lucasfilmin assistentilta, jolle demonauha oli ohjattu George Lucasin toimistosta. Assistentin mukaan toimisto vastaanotti päivittäin kasvavan määrän tarinoita ja ideoita, mistä syystä sen oli mahdotonta käydä niitä kaikkia lävitse pienellä työntekijämäärällään. Niinpä se oli ottanut tavaksi palauttaa kaikki lähetetyt ehdotukset tarkistamatta niiden tarkempaa sisältöä.

Soderbergh ei saamastaan kirjeestä pahastunut, sillä se päättyi kuitenkin menestyksen toivotuksiin. Ohjaaja ja käsikirjoittaja saikin menestystä verrattain lyhyen aikaa sen jälkeen: kului vain muutama vuosi, kun hänen draamansa Seksiä, valheita ja videonauhaa kipusi Oscar-ehdokkaaksi.

Lähde: IndieWire

Kuva: Nicolas Genin

R. Isoviita 17.10.2017 klo 23:57

Uusimmat uutiset

Seuraava James Bond -leffa tuonee muassaan tutunoloisen asetelman

Näyttelijöiden etsintä käy kuumana.

R. Isoviita

Keanu Reeves toppuuttelee Bill & Ted -fanien intoa

Kolmas Bill & Ted – tuleeko sitä vai ei?

R. Isoviita

Alastoman lounaan ja Videodromen ohjaajan mielestä elokuvateatteriperinne on mennyttä

David Cronenbergin puhuu omasta kokemuksestaan.

R. Isoviita

Bill Murray ja Adam Driver zombieleffaan

Ohjaaja on indie-piireistä tuttu.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...