Oscar-voittajaohjaaja nuoruudestaan: hylkäys Lucasfilmiltä

Steven Soderbergh saattaa olla Oscar-palkittu ohjaaja, mutta taiteilijan työnhaku ei ole aina ollut ongelmatonta. Ocean's Eleven -leffasarjan takaa tuttu Soderbergh paljasti, miten tuli hylätyksi uransa alkuaikoina.

Parikymppinen Soderbergh lähestyi mm. Tähtien sota -leffoista tunnettua Lucasfilmia ja George Lucasia. Hän lähetti Lucasille demonauhan, jolla toivoi porttien komeaan uraan aukenevan. Soderbergh oli kuvannut kouluaikoinaan runsaasti materiaalia 8 mm:n filmille.

Lucasfilm ei jättänyt ohjaamisesta haaveilevaa nuortamiestä täysin vastineetta. Vuosi demon lähettämisen jälkeen, keväällä 1984, hän sai postissa viestin Lucasfilmin assistentilta, jolle demonauha oli ohjattu George Lucasin toimistosta. Assistentin mukaan toimisto vastaanotti päivittäin kasvavan määrän tarinoita ja ideoita, mistä syystä sen oli mahdotonta käydä niitä kaikkia lävitse pienellä työntekijämäärällään. Niinpä se oli ottanut tavaksi palauttaa kaikki lähetetyt ehdotukset tarkistamatta niiden tarkempaa sisältöä.

Soderbergh ei saamastaan kirjeestä pahastunut, sillä se päättyi kuitenkin menestyksen toivotuksiin. Ohjaaja ja käsikirjoittaja saikin menestystä verrattain lyhyen aikaa sen jälkeen: kului vain muutama vuosi, kun hänen draamansa Seksiä, valheita ja videonauhaa kipusi Oscar-ehdokkaaksi.

Lähde: IndieWire

Kuva: Nicolas Genin

R. Isoviita 17.10.2017 klo 23:57

Uusimmat uutiset

Paluu tulevaisuuteen -tähti joutui leikkaukseen

Michael J. Fox on toipilaana.

R. Isoviita

Netflix haikailee elokuvateattereita

Suoratoistopalvelu haluaa paremman jalansijan.

R. Isoviita

Chris Hemsworthin stuntmies paljastaa, mikä hänen työssään ei ole herkkua

Australialaistähden sijaisnäyttelijällä on oltava tiukka kuri.

R. Isoviita

Robert Downey Jr. härnäsi leffafaneja Hawkeyen tilanteesta

Avengers-hahmon puuttuminen on herättänyt hämmennystä.

R. Isoviita

Disney-pomo saattaa lähteä Yhdysvaltain presidenttikisaan

Donald Trump ei ole ainut liikemies, jota virka kiinnostaa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...