Kehuista huolimatta Blade Runner 2049 ei näytä jättihitiltä

8.10.2017 17:51

Vuosikausia odotettu Blade Runner -tieteisklassikon jatko-osa Blade Runner 2049 sai ensi-iltansa myös Suomessa perjantaina. Vaikka elokuvan on ohjannut lupaava kyky Denis Villeneuve – mies, jota myös Daniel Craig on toivonut huhujen mukaan seuraavan James Bond -leffan puikkoihin – sen kassamenestys ei ainakaan vielä näytä kaksiselta.

Kriitikot ovat suitsuttaneet Blade Runner 2049 -elokuvaa paikoin jopa ensimmäistä osaa paremmaksi elokuvaksi. Hypetys on ollut sitä luokkaa, että rainan on povattu etukäteen olevan tämän vuoden isoimpia hittejä. Pääosissa nähtävät Ryan Gosling ja jo ensimmäisestä Blade Runnerista muistettava Harrison Ford ovat valovoimaisia tähtiä, mutta heidänkään läsnäolonsa ei nyt näytä saaneen massoja huomattavalle liikekannalle.

Blade Runner 2049 oli Box Office Mojon mukaan Yhdysvaltain katsotuin elokuva perjantaina 12,7 milj. dollarin lipputuloillaan. Summa voi kuulostaa isolta, mutta esim. edelleen ohjelmiston TOP10:ssä keikkuva kauhuraina Se toi omana Yhdysvaltojen ensi-iltapäivänään kassaan yli 50,4 milj. dollaria ja Kingsman-toimintaleffan jatko-osa The Golde Circlekin 15,2 milj. dollaria. N. 150 milj. dollarilla tuotetun Blade Runner 2049:n odotetaan kuitenkin kasvattavan suosiotaan hiljakseen, kuten kävi ensimmäisen Blade Runner -elokuvan kohdalla.

Lähteet: Independet, Variety, Box Office Mojo

Kuva: Alcon Entertainment/Blade Runner 2049, 2017

Lisää luettavaa