Antonio Banderas Picassoksi

15.9.2017 13:22

Jo ensimmäisellä kaudellaan kehuja keränneen tosipohjaisen Genius-sarjan toinen kausi on jo tekeillä. Genius, jota Suomessakin on voinut seurata NatGeo-ilmaiskanavalta, keskittyi aluksi Albert Einsteinin elämään. Jatkossa aiheena on kuitenkin toinen merkkihenkilö, taiteilija Pablo Picasso.

Genius-sarjan ensimmäisen kauden laadukkuutta oli takaamassa mm. se, että sen keskushenkilöä näytteli Oscar-palkittu Geoffrey Rush. Rushin sijasta pääosassa kuitenkin nähdään toisella kaudella keskushenkillön vaihtuessa myös toinen tähti. Mm. Despedaro-elokuvan pääosassa ja Zorroakin kahdessa isossa Hollywood-tulkinnassa näytellyt Antonio Banderas on kiinnitetty Picasson osaan.

Sarjan toisena tuottajana häärivä ja myös Kauniin mielen palkittuna ohjaajana tunnettu Ron Howard kuvailee Banderasin valintaa osaan näin:

– Antonio oli luonnollinen valinta. Hän, kuten Picasso, omaa asenteen lähestyä elämää estoitta, mikä lisää sitä neroutta, jota [sarjassa] etsimme. Hänellä on valtava skaala näyttelijänä, ja hän tulee herättämään tämän loistavan ja epätavallisen taiteilijan [hahmon] henkiin.

Howardin ja 24-sarjaa tuottaneen Brian Grazerin tuottama Genius palaa tauolta ensi vuonna.

Lähteet: IndieWire, ScreenDaily

Kuva: Georges Biard

Lisää luettavaa