Seuraavaa Star Wars -jatko-osaa markkinoidaan Pokémon Go:n hengessä

26.8.2017 20:11

Joulukuussa ensi-iltansa saavaa Star Wars: Episode VIII:tä eli Star Wars: The Last Jediä markkinoidaan monella tapaa jo nyt. Force Friday- eli vapaasti käännettynä Voimaperjantai-niminen tapahtuma käynnistyy vajaan viikon päästä. Sen myötä tulossa on tietysti läjäpäin uusia leluja, mutta tällä erää uutta leffa edeltää myösPokémon Go:n kaltainen peli.

Käytännössä uusi Star Wars -peli ei juurikaan liity vain tulevaan elokuvaan, vaan koko franchiseen. Peli toimii niin, että pelaajan etsii kännykkäkameraansa hyödyntäen Star Wars -hahmoja ympäristöstään ja hahmon löydyttyä sen kanssa voi ottaa kaverikuvan. Kyseessä on siis nk. lisätyn todellisuuden eli Augmented Realityn (AR) lajityyppiin kuuluva pelisovellus.

Pelitulokasta on jo ehditty suomia siitä, että sen tavoitteena vaikuttaa olevan vain saada yleisö ostamaan lisää Star Wars -tuotteita. Franchisen hahmoja ei nimittäin voi löytää pelissä toistaiseksi muualta kuin niistä joistakin liikkeistä, jotka tuovat Force Fridayn aikana uutukaiset Star Wars -lelut myyntiin ympäri maailmaa.

Lähteet: Bloomberg, Techradar

Kuva: LucasFilm 2017

Lisää luettavaa