Huippunäyttelijöiden valtava floppi halutaan tehdä uusiksi

16.8.2017 14:51

Legendaarisen Marlon Brandon ja Top Gun -tähti Val Kilmerin tähdittämä Tohtori Moreaun saari ei tunnetusti ole elämää suurempia elokuvia. N. 40 milj. dollaria maksanut H. G. Wells -tulkinta keräsi kotimaassaan vain runsaat 27,6 milj. dollaria lipputuloja. Ongelmallinen leffa ei saanut liiemmin kehuja kriitikoiltakaan, esim. Roger Ebert suomi sitä tylsäksi ja kuvaili koko elokuvaa isoksi pettymykseksi.

Tohtori Moreaun saari halutaan kuitenkin kuvata jälleen joko minisarjana tai elokuvana. Asialla on ohjaaja Richard Stanley, jolle tarinan parjattukaan elokuvaversio ei ole tuntematon. Stanleyn oli määrä ohjata se, mutta hän sai projektista potkut vain pari päivää kuvausten käynnistyttyä. Ohjaajan vaihtumisen jälkeen myös rooli, johon oli kosiskeltu Bruce Willisiä, päätyi lopulta Val Kilmerille.

Uuden version rahoitusta haalitaan parhaillaan kokoon, joten sen tuotantoaikataulu on vielä avoinna. Stanley ei toistaiseksi ole laajemmin nimennyt, keitä tarinan trooppiselle saarelle ja sen omituisiin kokeisiin lähtee tällä erää perehtymään, mutta ainakin mukana on tuottaja ja ohjaaja David Gregory. Kyseessä on sama henkilö, joka muutama vuosi sitten julkaisi dokumenttielokuvan Stanleyn ensimmäisestä koitoksesta Tohtori Moreaun saaren parissa.

– Kirjoitamme ja suunnittelemme sitä [uutta versiota] parhaillaan. Käsikirjoituksesta tulee aivan uusi, petoihmiset roolitetaan aivan uudelleen; alkuperäiset otukset, joihin en muutenkaan ollut tyytyväinen, ovat Warner Brosin tekijänoikeuden suojaamia. […] Uskon, että siinä on paljon tilaa kehittämiselle, Stanley kuvailee suunnitelmiaan birthmoviesdeath.com:in haastattelussa.

Lähteet: CinemaBlend, Box Office Mojo, Siskel & Ebert, birthmoviesdeath.com

Kuva: Warner Bros./The Island of Dr. Moreau, 1996

Lisää luettavaa