Leonardo DiCaprio saattaa päätyä Leonardo da Vinciksi

12.8.2017 15:54

Jos kaikki käy, kuten on kaavailtu, Leonardo DiCaprion filmografiaan saattaa tulevaisuudessa ilmestyä myös kuulun taiteilija Leonardo da Vincin elämäkertaleffa. Kaksi kilpailevaa elokuvastudiota havittelee parhaillaan oikeuksia kyseiseen tarinaan. Vastakkain ovat Paramount (mm. Kummisetä-trilogia, Arrival) ja Universal (mm. Pitch Perfect -leffat, Muumio).

Deadlinen saamien tietojen mukaan tarinan oikeuksista ollaan valmiita maksamaan peräti seitsennumeroisia summia. Elokuvan pohjaksi halutaan myös Steve Jobs -myyntimenestyskirjan luoneen Walter Isaacsonin teos, joka on yksiselitteisesti nimetty Leonardo da Vinciksi. Renessanssineroksikin kutsutun da Vincin tämä elämäkerta ei tosin vielä ole edes kaupoissa ennen loppusyksyä.

Tarjouskilpailussa Paramountin puolella on mukana Appian Way -tuotantoyhtiö, jonka perustaja on näyttelijä Leonardo DiCaprio. Jos kyseinen leiri voittaa tarjouskilpailun, saattaa siis hyvinkin olla, että DiCaprio myös lopulta näyttelee kaimaansa da Vinciä. Rooli kuulostaa jopa sellaiselta, josta DiCaprion olisi mahdollista napata uransa toinen Oscar.

Lähde: Deadline

Kuva: Leonardo da Vinci/Nico Barbatelli

Lisää luettavaa