Justice League -leffaan lisäkuvausten budjetti huitelee pilvissä

26.7.2017 22:56

Batmanin, Wonder Womanin ja kumppanien yhteisseikkailu Justice League on tulossa markkinoille loppuvuodesta. Seikkailufantasiaa ohjasi Zack Snyder, mutta hänen vetäydyttyään projektista henkilökohtaisista syistä on rainan viimeistelystä vastannut Joss Whedon. Elokuvan lisäkuvaukset ovat mittavat.

Varietyn saamien tietojen mukaan Justice Leagueen on varattu 25 miljoonan dollarin eli n. 21,3 miljoonan euron edestä lisäkuvausbudjettia. Tämä on huikea summa, sillä vaikka muihinkin isoihin tuotantoihin on tehty lisäkuvauksia, niiden kulut ovat yleensä liikkuneet 6-10 miljoonan dollarin välillä. Vertailun vuoksi: Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on seitsemän miljoonan euron budjetilla kallein suomenkielinen tuotanto ikinä. Toisaalta, esim. yhdysvaltalainen sarjakuvaleffa Suicide Squad vaati huhutusti niin ikään kymmenien miljoonien dollarien arvosta lisäkuvauksia.

Justice Leagueen on tarvittu lisää materiaalia, koska leffan hahmojen dialogia on haluttu terästää. Erinäisten muutosten takia myös elokuvan jatkumo on kaivannut paikkailua, mikä ei ilman lisäkuvauksia onnistuisi. Justice Leaguen tekijät ovat kuitenkin vakuutelleet, että kaiken tämän tarkoituksena on tuoda yleisön nähtäväksi hyvä leffa.

Lähteet: Variety, The Independent, Talouselämä

Kuva: Warner Bros.

Lisää luettavaa