Useaan otteeseen filmattu kauhujännäri kuvataan jälleen

Varastetut ihmiset, Ruumiinryöstäjät, Invasion of the Body Snatchers - rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta niin on ilmeisesti versiotakin. Alkujaan vuonna 1954 yhdysvaltalaisen lehden jatkokertomuksena julkaistu The Body Snatchers kiehtoo elokuvantekijöitä edelleen. Kirjailija Jack Finneyn luomus päätyi valkokankaille ensimmäistä kertaa jo vuonna 1956, ja nyt Warner Bros. haluaa kuvata tarinan jälleen kerran uusiksi.

Ulkoavaruuden hirviömäisten muukalaisten soluttautuminen pikkukaupungin väen keskuuteen on tarina, joka on kerrottu ainakin neljässä pitkässä elokuvassa vuosikymmenien saatossa. Viimeisin Finneyn kertomuksen versiointi näki päivänvalon vuonna 2007 Nicole Kidmanin ja Daniel Craigin tähdittämänä elokuvana The Invasion - tunkeutujat. Se ei ollut läheskään yhtä iso menestys kuin aiheen aiemmat filmatisoinnit, leffan tuoreusasteeksi on esim. Rotten Tomatoes -arvostelusivustolla annettu vain 19% ja Leffatykissä sillä on nyt 2,9/5 tähteä. Studio näkee aiheessa silti yhä potentiaalia.

Uusinta mukaelmaa käsikirjoittaa David Leslie Johnson, jonka meriittilistalle kuuluvat mm. sellaiset leffat kuin Ottolapsi ja Kirottu 2. Tulevan Invasion of the Body Snatchersin tuottajaksi puolestaan on nimetty John Davis, jonka filmografiasta puolestaan löytyy mm. sellaisia nimekkeitä kuin Predator - saalistaja ja I, Robot. Alkuperäinen 1950-luvun Ruumiinryöstäjät on valittu aikoinaan myös Yhdysvaltain kongressin arkistoon kulttuurillisesti ja historiallisesti merkittävänä teoksena, mitä saavutusta on vaikea ylittää.


Lähteet: Variety, Deadline

Kuva: Walter Wanger Productions/YLE/Varastetut ihmiset

R. Isoviita 20.07.2017 klo 14:31

Uusimmat uutiset

Ralph Fiennes kiusoitteli Voldemortin paluusta

Näyttelijä pitää pahisroolistaan.

R. Isoviita

Captain Marvelille kehitteillä suuria suunnitelmia

Leffa sai kassakoneet laulamaan.

R. Isoviita

Bryan Singer ei ohjaa Red Sonjaa

Leffan odottelu pitenee.

R. Isoviita

Christian Balen viimeisin muodonmuutos menestyi kehnosti

Lippukassojen kilinästä odotettiin kovempaa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...