Eräs keino, jolla Tom Hardy voisi olla mukana Wolverine-tarinassa

3.7.2017 13:43

Tom Hardy on tulevan Venom-elokuvan nimihenkilö, mutta näyttelijän harteille on mm. Hugh Jackmanin toimesta istutettu aiemmin myös Wolverinen manttelia. Hugh Jackmanin luovuttua ahmamiehen roolista X-Men-universumin kehittäjillä on ollut päänvaivaa siitä, kuka voisi olla seuraava Wolverine tai miten X-Men-tarinoita jatketaan ilman suosikkihahmon läsnäoloa. Eräs vastaus saattaa piillä tuoreessa Venom-sarjakuvajulkaisussa.

Vaikka Venom, kuten Hämähäkkimies, Iron Man ja X-Men-hahmot kuuluvat Marvelin sarjakuvaluomuksiin, niitä kaikkia ei voi käyttää samoissa elokuvissa. Tähän ovat syynä Marvelin monimutkaiset sopimuskiemurat: esim. Hämähäkkimiehen ja Venomin elokuvaoikeudet ovat Sonylla ja X-Men-leffat puolestaan tulevat 20th Century FOXilta. Marvel Cinematic Universe -franchisen rainat, joissa Iron Man, Black Widow ja Thor seikkailevat, puolestaan ovat Disneyn omistaman Marvelin tuotantoa.

Kilpailevilla elokuvayhtiöillä on harvemmin mielenkiintoa tehdä sellaista yhteistyötä, mitä uusi Spider-Man: Homecoming -elokuva harvinaisuudessaan edustaa. ScreenRantin tuore artikkeli paljastaa, että sarjakuvien puolella Hämähäkkimiehen seikkailuista tunnettu Venom on kuitenkin kokenut hiljattain jotain sellaista, mikä saanee fanit toivomaan studioiden yhteistyökuvioiden onnistuvan tulevaisuudessa. Venom, inha symbiootti, nimittäin päätyy tuoreessa sarjakuvassa yhteen Wolverinen DNA:ta omaavan Lauran kanssa. Alustavien tietojen mukaan Logan-leffassa esitellyn Lauran, eli mutantti X-23:n tarinaa on ajateltu jatkaa myös elokuvissa, mutta tarkempia tietoja asiasta ei vielä ole.

Vaikka Marvel-aiheiset elokuvat eivät seuraa orjallisesti alkuperäisiä sarjakuvia, Marvel Studiosin johtaja ja tuottaja Kevin Feige on elätellyt pientä toivoa tuoda yhteen tuttuja Marvel-hahmoja, joita ei elokuvissa ole yhdessä nähty. Ensi vuodelle aikataulutettu Venom-leffa ei välttämättä sisällä vielä yhtään viitettä X-Men-mutantteihin. Jotta sellainen tapahtuisi, pitäisi sekä Venomin leffaoikeudet omistavan Sonyn ja X-Men-leffojen oikeudet omistavan FOXin päästä asiasta yhteisymmärrykseen tai Marvelin onnistua saamaan tiettyjen hahmojen leffaoikeudet takaisin haltuunsa.

Lähteet: We Got This Covered, ScreenRant, CinemaBlend, ComicBook

Kuva: Marvel

Lisää luettavaa