Suosikkikomedian Rakkautta vain jatko-osa kerää katsojia

27.5.2017 15:19

Se on julkaistu, nimittäin vuonna 2003 valmistuneen hittikomedian Rakkautta vain jatko-osa. Richard Curtisin romanttinen komedia toi yhteen monia huippunimiä Colin Firthistä Liam Neesoniin. Vaikka alkuperäisen elokuvan hahmojoukko oli laaja, monet siitä ovat mukana myös uudessa Rakkautta vain -lyhytelokuvassa.

Viralliselta nimeltään Red Nose Day Actually -lyhäri on tehty hyväntekeväisyystarkoituksessa. Käsikirjoittaja-ohjaaja Curtis on yksi Comic Relief -järjestön perustajista, ja hän on ollut sen myötä mukana hankkimassa varoja heikommissa oloissa eläville ympäri maailmaa viihteen voimin jo vuosia. Red Nose Day Actually, jonka voisi kääntää vaikkapa Nenäpäivän Rakkautta vain -leffaksi, on osa kampanjaa, joka on tällä viikolla kerännyt varjoa Yhdysvalloissa vähäosaisille lapsille. Aiemmin pätkää on esitetty Britanniassa, joskin hieman erilaisena.

Vartin mittainen jatko-osa päivittää alkuperäisen elokuvan hahmojen kuulumisia. Mukana ovat Hugh Grantin näyttelemä Britannian pääministeri, Keira Knightleyn Juliet, viestikylteistään muistettava Mark (Andrew Lincoln), Laura Linneyn Sarah ja tietenkin mm. Liam Neesonin näyttelemä Daniel. Osa joukosta on kuitenkin poissa, kuten Alan Rickmanin esittämä Harry ja hänen puolisonaan nähty Emma Thompsonin Karen. Curtis ja Thompson surivat edelleen hyvän ystävänsä Rickmanin kuolemaa, joten Karen päätettiin jättää tämän elokuvan ulkopuolelle.

Lyhytelokuva on julkaistu Youtubessa NBC-kanavan tililtä ja siihen saa halutessaan tekstityksen suomeksi automaattitulkattuna kuvan oikeasta alalaidasta.

Lähteet: CNN, Collider, EW, The Guardian

Kuva: BBC & NBC

Lisää luettavaa