Tom Cruisella kiikarissa tuttu mies Top Gun 2:n ohjaajaksi

25.5.2017 19:01

Top Gun -elokuvan jatko-osasta on kiertänyt huhuja jo pidemmän aikaa. 1980-luvun toimintaleffojen klassikoihin lukeutuva lentäjäelokuva on myös Tom Cruisen uran alkuaikojen tukipilareita. Jatko-osan toteutuminen näyttää hyvin varmalta, mutta elokuvan ohjaaja herättää kysymyksiä.

Alkuperäisen Top Gunin luotsasi Tony Scott, joka menehtyi oman käden kautta vuonna 2012. Cruise vahvisti jo, että elokuvan kuvausten on suunniteltu alkavan ensi vuonna. Hän palaa jatko-osassa lentäjä-ässä Maverickisi, ja Val Kilmerin odotetaan niin ikään palaavan tuttuun Icemanin rooliinsa. Cruise, joka on ollut myös tuottajana useissa elokuvissaan 1990-luvun puolivälistä lähtien, käy parhaillaan läpi ohjaajaehdokkaita Top Gun 2:ta varten.

Tracking Boardin saamien tietojen mukaan eräs ohjaajanimi on nousemassa tässä vaiheessa ylitse muiden. Kyseessä on Joseph Kosinski, jonka kanssa Cruise on tehnyt sujuvaa yhteistyötä jo tieteisseikkailu Oblivionissa. Kosinskin uusin elokuva, Jennifer Connellyn ja Josh Brolinin tähdittämä draama Granite Mountain, on saamassa maailmanensi-iltansa muutaman kuukauden päästä, joten ohjaajan kalenteriin Top Gun 2 voisi näin ollen sopiakin. Leffan käsikirjoituksen on laatinut Justin Marks, joka kirjoitti myös kehutun uuden Viidakkokirja-versioinnin.

 

Lähteet: Tracking Board, Variety

Kuva: Universal/Oblivion

Lisää luettavaa