J. K. Rowling pyysi anteeksi hahmon tappamista

3.5.2017 14:30

Kirjailija J. K. Rowling on pyytänyt anteeksi fiktiohahmon tappamista. Rowling kirjoitti anteeksipyynnön eilen Twitter-sivulleen. Siitä on tullut jo lähes tapa, sillä kirjailija teki näin jo pari vuotta sitten.

Uusin anteeksipyyntö [spoilerivaara!] koskee Severus Kalkarosia eli englanniksi Severus Snapea. Hahmo, jota Harry Potter -leffoissa esitti Alan Rickman, eli Potterin seikkailuissa varsin pitkään. Potterin läheisyydessä kuitenkin vaani vaara, jota myöskään pelätty Kalkaros ei voinut vältellä loputtomiin.

Rowling ei ole ainut henkilö, joka on pahoitellut luomansa hahmon poismenoa. Esimerkiksi Eloonjääneet-televisiosarjan taustalla oleva Jason Rothenberg on pahoitellut sarjan faneille sen erään suosikkihahmon kohtaloa, ja myös Game of Thronesin tiimoilta on pyydelty faneilta anteeksi jopa sitä, että heitä on johdettu harhaan ennen kuin jonkin pidetyn hahmon lopullinen kohtalo paljastui. Rowlingin viesti liittyy Potter-maailmasta tutun Tylypahkan taistelun vuosipäivään, jona hän on luvannut pyytää anteeksi jonkin brutaalisti kuolleen hahmonsa takia joka vuosi.

Lähteet: Telegraph, BBC, Rolling Stone, The Wrap, Twitter

Kuva: SF Film/Harry Potter and the Half-Blood Prince, 2009

Lisää luettavaa