J. K. Rowling pyysi anteeksi hahmon tappamista

Kirjailija J. K. Rowling on pyytänyt anteeksi fiktiohahmon tappamista. Rowling kirjoitti anteeksipyynnön eilen Twitter-sivulleen. Siitä on tullut jo lähes tapa, sillä kirjailija teki näin jo pari vuotta sitten.

Uusin anteeksipyyntö [spoilerivaara!] koskee Severus Kalkarosia eli englanniksi Severus Snapea. Hahmo, jota Harry Potter -leffoissa esitti Alan Rickman, eli Potterin seikkailuissa varsin pitkään. Potterin läheisyydessä kuitenkin vaani vaara, jota myöskään pelätty Kalkaros ei voinut vältellä loputtomiin.

Rowling ei ole ainut henkilö, joka on pahoitellut luomansa hahmon poismenoa. Esimerkiksi Eloonjääneet-televisiosarjan taustalla oleva Jason Rothenberg on pahoitellut sarjan faneille sen erään suosikkihahmon kohtaloa, ja myös Game of Thronesin tiimoilta on pyydelty faneilta anteeksi jopa sitä, että heitä on johdettu harhaan ennen kuin jonkin pidetyn hahmon lopullinen kohtalo paljastui. Rowlingin viesti liittyy Potter-maailmasta tutun Tylypahkan taistelun vuosipäivään, jona hän on luvannut pyytää anteeksi jonkin brutaalisti kuolleen hahmonsa takia joka vuosi.


Lähteet: Telegraph, BBC, Rolling Stone, The Wrap, Twitter

Kuva: SF Film/Harry Potter and the Half-Blood Prince, 2009

R. Isoviita 03.05.2017 klo 14:30

Uusimmat uutiset

Japanilaisstudiolle tehty isku: maan pahin vuosikausiin

Hyökkääjä selvisi hengissä.

R. Isoviita

Linda Hamilton täsmentää aiempaa Terminator-kommenttiaan

Näyttelijä ei kehuja jaellut.

R. Isoviita

Netflix poisti kohua aiheuttaneen kohtauksen sarjastaan

Kohun aihe oli katsottavissa pari vuotta.

R. Isoviita

Harmillinen käänne DC-leffa Birds of Preyn tuotannossa

Koekatsojat ovat antaneet positiivista palautetta, mutta...

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...