Shrek 5: Vihreän jätin paluuelokuva on askeleen lähempänä toteutumista

7.4.2017 18:50

Vanhoja satuja hauskasti uudelleen hyödyntäneet Shrek ja sen jatko-osa Shrek 2 painivat inflaation huomioon ottaen kovassa luokassa, mitä tulee leffojen kassamenestykseen. TOP 5:n kärkeen kohonneet animaatiot viihdyttivät niin, että sarja sai vielä kaksi isoa vihreän mörökölli Shrekin nimeä kantanutta jatko-osaa ja sivuhahmo Saapasjalkakissan oman leffan lisäksi mm. jouluspesiaalin. Tässä vaiheessa voisi kuvitella, että Shrekin ja kumppaneiden seikkailut on loppuun kaluttu, mutta tuotantoyhtiö Dreamworksin vaihdettua omistajaa on ilmassa uusia tuulia.

Shrek 5:n ensi-iltaa on mietitty vuodelle 2019, joskin tämä suunnitelma saattaa vielä muuttua. Joka tapauksessa elokuvalle on nyt olemassa jo käsikirjoitus. Yhdysvaltain ensi-iltaviikonloppunaan mukavasti myyneen animaatiokomedia The Boss Babyn käsikirjoittaja Michael McCullersin mukaan hän suorastaan rakastaa vasta valmiiksi saattamaansa käsikirjoitusta.

– Siinä on keksitty aika iso juttu uudelleen, juttu, mitä en luultavasti voi [vielä] paljastaa, McCullers vihjaa ja toteaa myös Dreamworksin myynnin Universalille vaikuttaneen siihen, että yhtiön johdossa on ollut kiinnostusta leffasarjan kehittämisen suhteen. Uusi omistaja tuskin haluaa, että rakastetut hahmot jätetään hyödyntämättä.

Lähteet: ScreenRant, CinemaBlend, Box Office Mojo

Kuva: Dreamworks/Shrek, 2001

Lisää luettavaa