Kauheaa matematiikkaa: paljonko tekoverta on käytetty vuosien mittaan?

28.3.2017 13:54

Oletko koskaan tullut miettineeksi, kuinka paljon kauhuleffoissa on käytetty tekoverta? Mm. siirapista ja väriaineista koostuva tekoveri roiskuu, valuu ja välillä jopa hyökyy tuhansissa ja taas tuhansissa elokuvissa. Asiaa on kysytty myös eräällä monista internetin kyselysivustoista, ja Zürichistä käsin toimiva neurotieteen ja teknologian tutkija Kynan Eng uskaltautui vastaamaan siihen.

Täsmällistä vastausta ei Engkään pystynyt antamaan, sillä on vaikea tietää, paljonko maailmassa on kaupallisia kauhuelokuvia. Suuret tietokannat, kuten vaikkapa Internet Movie Database, eivät nekään kata aivan kaikkia maailman elokuvia, varsinkaan ei-englanninkielisiä. Eng arvelee kuitenkin, että punervaa feikkiverta on kulutettu lajityypin rainoissa 619 920 litraa 1800-luvun lopulta alkavan elokuvahistorian alusta saakka.

Eng pääsi tulokseensa käyttämällä verkkokauppa Amazonin elokuvalistausta. Kaupalla oli listoillaan tammikuussa kaikkiaan 17 712 ns. kunnollista kauhuleffaa. Hän arvioi, että jokaisessa niistä oli keskimäärin viisi kauhukohtausta ja kaksi verenvuodatusta vaativaa kohtausta, ja että yhteen karmeaan kohtaukseen vaadittaisiin viisi litraa tekoverta. Tutkija muistuttaa, ettei hänen laskuissaan ole mukana Rambojen kaltaisia rainoja, joissa kyllä on hurmeisia kohtauksia, mutta nämä leffat eivät kuulu kauhugenreen.

Lähteet: Slate, Quora, CinemaBlend

Kuva: MGM, 2012/Carrie

Lisää luettavaa