Netflix osti oikeudet vuosikymmenet julkaisua odottaneeseen leffaan – mutta mitä se tarkoittaa elokuvan aiemmille tukijoille?

Suoratoistopalvelu Netflix ilahduttaa cinefiilejä uudella sopimuksellaan. Lähes vuosi sitten palvelun arveltiin haikailevan mestariohjaaja Orson Wellesin jäämistöstä tämän viimeistä pitkää elokuvaa. The Other Side of the Wind -niminen tuotanto ehdittiin kuvata, mutta se jäi leikkaamatta ja levittämättä maestron kuoltua lokakuussa 1985.

Usein maailman parhaimmaksi elokuvaksi tituleeratun Citizen Kanen ohjaaja Welles jätti The Other Side of the Windin viimeistelyä varten ohjeita ja muistiinpanoja. Leffaa ei silti ole saatu suuren yleisön nähtäväksi, milloin Wellesin perikunnan kiistellessä haluamistaan korvauksista, milloin elokuvan negatiivien ollessa kadoksissa, milloin lukuisten muiden ongelmien takia. Ennen Netflixin mukaantuloa The Other Side of the Windiä yritettiin saada julki mm. joukkorahoituskampanjan voimin pari vuotta sitten.

Vaikka Indiegogo-joukkorahoitussivustolla järjestetty kampanja jäikin poikkeuksellisen massiivisesta tavoitteestaan, Netflixin tekemä sopimus ei jätä siihen osallistuneita tyhjin käsin. Joukkorahoituskampanjaa yhdessä näyttelijä-ohjaaja Peter Bogdanovichin (Paperikuu) ja tuottaja Frank Marshallin (Paluu tulevaisuuteen) kanssa vetänyt tuottaja Filip Jan Rymsza kertoo, että leffasta on tulossa rajoitettu julkaisuerä DVD- tai Blu-ray-formaatissa pelkästään heille, jotka tukivat kampanjaa Indiegogon kautta. Valkokangasversiota odottaville lupaillaan puolestaan teettää 35mm:n filmiversio. Rymsza lisäksi vahvistaa, että leffassa myös näyttelevä ja Wellesin ystävä Bogdanovich on jo aloittamassa yhdessä Marshallin kanssa elokuvan viimeistelyn Los Angelesissa, jonne elokuvan negatiivit saatiin Pariisista lopulta tällä viikolla.


Lähteet: Time, CinemaBlend, Indiegogo, The Verge, wellesnet.com

Kuva: Indiegogo

R. Isoviita 15.03.2017 klo 15:39

Uusimmat uutiset

Leonardo DiCaprio virallisesti mukaan Tarantinon uutuuteen

Kaksi Charles Mansonin kulttiin liittyvää elokuvaa tekeillä.

R. Isoviita

Scarlett Johanssonille povataan muhkeaa tiliä Black Widow -leffasta

Elokuvan suunnittelu aloitettu.

R. Isoviita

Han Solo -leffan virallinen synopsis julki

Ensi-ilta lähenee vähä vähältä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...