Pettymys Jason Bournen faneille?

14.3.2017 14:10

Viime vuonna julkaistu Jason Bourne palautti Matt Damonin muistiongelmista kärsineen huippuagentin rooliin. Häntä aiemminkin Bourne- eli Medusa-elokuvissa ohjannut Paul Greengrass puolestaan toimi sekä leffan käsikirjoittajana että ohjaajana. Molemmat palasivat aiheen pariin liki kymmenen vuoden tauon jälkeen, mikä ilahdutti varmasti hahmon kovimpia faneja.

Mutta jatkon suhteen näyttää taas huonommalta. Damonia hiljaittain haastatellut Toronto Sun -julkaisu kysyi näyttelijältä, onko hänellä suunnitelmia Bournen suhteen.

– Tarinan pitäisi olla aika huikea, jotta se saisi meidät taas ns. hyppäämään ratsaille, Damon kommentoi.

Hän totesi myös, että hahmo ei ehkä kiinnosta enää yleisöä. Jason Bourne ei ollut lähellekään niin hyvä menestys kuin kymmenen vuotta sitten valmistunut Medusan sinetti – elokuva, jossa Damon ja Greengrass edellisen kerran sujahtivat tappavan agentin maailmaan. Medusan sinetti sai maailmanlaajuisesti lippuluukuilla yli 442,8 milj. dollaria, kun Jason Bourne keräsi n. 415,4 milj. dollaria. Yhdysvalloissa elokuvan menestys oli lisäksi selvästi huonompi kuin Medusan sinetin.

Tästä huolimatta pitää huomata, ettei Damon vastannut alkuperäiseen kysymykseen kuitenkaan tiukkaa eitä. Myös Jason Bourne -elokuvaa edelsi epätietoisuuden aika, jona Damon vihjaili jatkon olevan kiinni sopivasta tarinasta ja Paul Greengrassin olemisesta mukana.

Lähteet: Toronto Sun, SlashFilm, Box Office Mojo

Kuva: Universal

Lisää luettavaa