King Kong kirjaimellisesti roihahti liekkeihin, mutta leffan kohtalo on yhä avoin

Perjantaina ensi-iltaan tullut King Kong -leffa Kong: Pääkallosaari jyrää myös Suomen valkokankailla sekä 3D- että 2D-versiona. Yhdysvalloissa uusi King Kong -raina on osoittautunut jo jonkinlaiseksi yllätykseksi, sillä esim. talousmedia Forbesin mukaan elokuvan ei odotettu pärjäävän alkuunkaan yhtä hyvin kuin se nyt näyttää menestyvän. Yksin ensimmäisenä Yhdysvaltojen esityspäivänään se ehti kaapia kassaan 3,7 milj. dollaria, mikä on lähes yhtä hyvin kuin samaa genreä edustavan Mission: Impossible - Rogue Nationin ensimmäisen päivän tulos vuonna 2015 (4 milj. dollaria) ja vähän paremmin kuin vuonna 2013 ensi-illassa olleen Pacific Rimin kohdalla (3,6 milj. dollaria).

Deadlinen mukaan Kong: Pääkallosaaren odotettiin ennen avaustaan saavaan ehkä vain 40 milj. dollaria ensi-iltaviikonloppunaan. Elokuvan budjetin ollessa kuitenkin n. 185 milj. dollaria, olisi tämä tarkoittanut hyvin kehnoa tulosta. Nyt odotuksia on kuitenkin kohotettu jopa 52,5 milj. dollariin.

Tässä vaiheessa ennusteet ovat silti edelleen vain ennusteita. Elokuvan kohtalo saattaa siis yhä olla yhtä huono kuin sen Vietnamissa järjestetyn ensi-iltajuhlan jättimäisen King Kong -mainoselementinkin. Leffan kunniaksi Ho Chi Minhin kaupunkiin rakennettu gorillankuvatus syttyi kesken juhlien tuleen ja aiheutti kaaosta, joskaan ei raporttien mukaan ihmishenkien menetystä. Video tapauksesta löytyy viihdejukaisu TMZ:n sivuilta.


Lähteet: Deadline, Forbes, Variety, TMZ, Box Office Mojo

Kuva: Warner Bros.

R. Isoviita 11.03.2017 klo 14:48

Uusimmat uutiset

Jack Nicholson -klassikon jatko vireillä Netflixille

Alkuperäisen leffan käsikirjoittaja mukana.

R. Isoviita

Parjatun Justice Leaguen julkaisematon Snyder Cut -versio jälleen pinnalla

Näyttelijätähdet pyytävät leffan julkaisua.

R. Isoviita

Kristen Stewart on traagisen kohtalon kokenut Jean Seberg

Näyttelijälegendan elämäkertaleffa sai uuden trailerin.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...