Mitä tapahtui takavuosien hurmurinäyttelijä Hugh Grantille?

7.3.2017 14:19

Neljät häät ja yhdet hautajaiset– sekä Notting Hill -elokuvista muistettava hurmurinäyttelijä Hugh Grant teki pienen paluun näkyvämpään rooliin Oscar-gaalassakin vilahtaneessa Florence-leffassa. Hänet nähdään myös Rakkautta vain -elokuvan lyhyessä jatko-osassa, joka on tarkoitus julkaista tänä vuonna. Kuten jotkut saattavat muistaa, Grant näytteli Rakkautta vain -elokuvassa Britannian pääministeriä.

Näyttelijää ei kuitenkaan nähty kirkkaimmissa parrasvaloissa pitkään aikaan. Siihen on myös hyvä syy. 1990-luvulla parhaimmillaan viisi elokuvaa vuodessa tehnyt britti kertoi taannoin melkein lopettaneensa näyttelemisen, koska häntä vaivasi niin paha ramppikuume.

– En tiedä mistä se äkkiä tuli. [Pelkotilat] saattoivat vain iskeä päälleni kesken elokuvan ja jatkua epämääräisen ajan, mutta se oli tuhoisaa. Vaikka olisit näytellyt hyvin yksinkertaisessa kohtauksessa, jonka olit harjoitellut täydellisesti […], kainalosi virtasivat hikeä, etkä muistanut vuorosanojasi. Nämä olivat kamalia ja noloja tilanteita, Grant kertoo. Pelkojensa takia hän päätyi vähentämään roolejaan ja aikoi lopulta vetäytyä eläkkeelle kokonaan. Florence-elokuvaan hän palasi kuitenkin yhteen päärooliin, koska halusi näytellä Meryl Streepin kanssa ja olla Stepphen Frearsin ohjattavana.

Lähde: THR, EW

Kuva: SF Film/Florence

Lisää luettavaa