Edesmennyttä Twister-näyttelijää muistetettiin persoonallisella tavalla

1.3.2017 15:05

Viime lauantaina eli 25.2. äkillisesti menehtynyttä näyttelijä Bill Paxtonia on muisteltu lämmöllä mm. sosiaalisessa mediassa ja hänen kollegojensa keskuudessa. Paxton menehtyi vain 61-vuotiaana leikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin. Näyttelijän tunnetuimpia rooleja olivat HBO:n Big Love -draamasarjan Bill Henrickson, Apollo 13 -leffan astronautti Fred Haise ja pyörremyrskyraina Twisterin myrskynmetsästäjä Bill Harding.

Jälkimmäinen rooleista on edelleen ilmeisen rakastettu tosielämän myrskynmetsästäjien keskuudessa. Nämä rajujen sääilmiöiden metsästäjät osoittivat nimittäin kunniaa Paxtonille persoonalliseen tapaan; parisataapäinen joukko heitä kokoontui Kansasissa ja Oklahomassa laitteineen piirtämään näyttelijän nimikirjaimet GPS-kartalle. Kuvaa tapahtumasta on jaettu mm. Twitterissä.

Paxton, joka palasi myrskyaiheeseen vuonna 2011 juontamalla dokumentin Tornado Alley, ei toki ollut aivan ensimmäinen, jota alan harrastajat muistivat tällä erityisellä tavalla. Hän oli kuitenkin ensimmäinen varsinaisten myrskynmetsästäjäpiirien ulkopuolelta, jolle kunnianosoitus suotiin.

Paxtonin viimeisiksi rooleiksi jäivät Training Day -elokuvan pohjalta luodun samannimisen TV-sarjan etsivä Rourke ja yhdessä Tom Hanksin sekä Emma Watsonin kanssa tehty tieteisjännäri The Circle. Näistä jälkimmäisen maailmanensi-ilta on aikataulutettu tälle keväälle.

Lähteet: Variety, Deadline, Twitter

Kuva: Gage Skidmore

Lisää luettavaa