Arvovaltainen raati nosti musikaalileffan sarjakuvaseikkailun yläpuolelle

9.1.2017 06:19


Vastikään 74. kerran järjestetty Golden Globe -gaala toi kultaisen maapallon jälleen monelle ennakkosuosikille, mutta musikaalin ja toimintaseikkailun mittelössä perinteisempi vaihtoehto voitti. Tämä elokuva- ja TV-alan palkintojenjakojuhla ei ole ehkä Oscar-gaalan veroinen kuuluisuudessaan, mutta kuitenkin yksi merkittävimpiä alan tapahtumia. Siinä palkituilla on usein hyvät mahdollisuudet menestyä myös Oscareista kisatessa, vaikka Golden Globe -voittajat valitseekin Yhdysvalloissa asuvien ulkomaisten toimittajien joukko, eivätkä elokuva-alan työntekijät.

Paras draamaelokuva oli itsensäetsimistarina Moonlight (Suomen ensi-ilta 10.2.), mutta musikaali La La Land vei suvereenisti voiton parhaana musikaali- tai komediaelokuvana Deadpoolin ja Meryl Streep -raina Florencen edestä. Miespääosan kategoriassa kisasivat mm. Ryanit Gosling ja Reynolds ja vaikka Reynoldsin Deadpoolia on kehuttu vuolaasti, punapukuinen sarjakuvasankari jäi nyt palkinnotta – Goslingin tanssahtelu jazzmuusikkona La La Landissa vei voiton. Goslingin parina La La Landissa pyörähdellyt Emma Stone sai puolestaan parhaan naispääosan palkinnon. La La Land palkittiin myös parhaan ohjauksen, käsikirjoituksen, musiikin ja alkuperäislaulun kategorioissa. Tämä kehutun Whiplash-musiikkidraaman ohjaajan, Damien Chazellen, uutuusleffa saa ensi-iltansa Suomessa perjantaina.

TV-sarjojen osalta brittiläistä Yövahtia voi pitää kauden onnistujana. Sen yhtenä tuottajana toiminut ja sivuosassa näytellyt Hugh Laurie palkittiin roolityöstään. Laurie on aiemmassa haastattelussaan maininnut halunneensa näytellä alkujaan sarjan pääroolia, mutta ollessaan siihen jo liian vanha, nimirooli lankesi hänen sijastaan Tom Hiddlestonille. Tämä tuli niin ikään palkituksi sarjasta. Sarjan naissivuroolia kantanut Olivia Colman oli kolmas Yövahdista palkittu. Varsinaisesti parhaaksi TV-sarjaksi kuitenkin valittiin Netflixin kuningatardraama The Crown.

 

Katso kaikki voittajat täältä.

 

Lähteet: Golden Globes, Variety, The Wrap, Metro

Kuva: La La Land/Nordisk Film (Dale Robinette)

Lisää luettavaa