Viihdelegenda palaa yli 90-vuotiaana Disney-musikaaliin

21.12.2016 12:55

Huhut pitivät paikkansa tällä erää; elokuvista ja televisiosta tuttu Dick Van Dyke (kuvassa) palaa Maija Poppasen maailmaan. Paluu on siinä mielessä iso juttu, että Van Dyke on jo yli 90-vuotias. Missourilaissyntyinen näyttelijätähti on kuitenkin ikäänsä nähden hyvässä kunnossa, sillä hän on ilahduttanut fanejaan esim. viime vuonna julkaistulla musiikkivideolla.

Van Dyke tekee edelleen kohtalaisen aktiivisesti töitä näyttelijänä – esim. vuonna 2014 hän oli mukana Night at the Museum -leffasarjan jatko-osassa Haudan salaisuus. Mary Poppins Returns -elokuva puolestaan on jatkoa vuonna 1964 ilmestyneelle hittimusikaali Maija Poppanen. Van Dyke esitti aiemmassa elokuvassa nuohooja Bertiä, joka pani jalalla koreasti yhdessä elokuvan nimihenkilöä näytelleen ja osastaan Oscarilla palkitun Julie Andrewsin kanssa. Uudessa elokuvassa Van Dyke saattaa näyttäytyä yhdessä Broadway-tähti Lin-Manuel Mirandan kanssa, joka esittää Bertiltä oppinsa saanutta Jackia.

Tässä vaiheessa ei ole ilmoitettu, onko Van Dyke elokuvassa ikääntynyt Bert, vai sittenkin joku muu. Myöskään siitä ei ole tietoa, vieraileeko Julie Andrews jossain elokuvan osassa. Maija Poppasen roolissa häntä ei kuitenkaan tulla näkemään, sillä kyseiseen osaan on kiinnitetty Emily Blunt (Into the Woods, Sicario). Muita elokuvassa mukana olevia näyttelijöitä ovat Colin Firth, Meryl Streep, Ben Whishaw, Emily Mortimer ja Angela Lansbury. Elokuva saa ensi-iltansa jouluna 2018.

Lähteet: The Wrap, Variety

Kuva: Dave Malkoff

Lisää luettavaa