Disneyn kenties rakastetuin piirrosklassikko uusintakäsittelyyn

Tuhkimo, Viidakkokirja, Pete ja lohikäärme Elliott - Disneyllä on pitänyt kiirettä vanhojen klassikkojensa kierrättämisessä uusiksi elokuviksi. Yhtiö on aiemmin ilmoittanut tuovansa valkokankaille myös ei-piirretyt versiot Kaunottaresta ja hirviöstä sekä Leijonakuninkaasta. Nyt uusintakäsittelylistalle on lisätty sen menestyneimpiin lukeutuva animaatioklassikko.

Disneyn Lumikki ja seitsemän kääpiötä oli vuonna 1937 jotakin ennen näkemätöntä - se oli ensimmäinen pitkä animaatio, jossa oli myös värit. Jos katsotaan pelkästään Yhdysvaltain lipputuloja, ja otetaan huomioon valuuttakurssien muutokset, kyseinen leffa on edelleen kymmenen kaikkien aikojen menestyneimmän elokuvan joukossa. Vaikka Lumikista ja seitsemästä kääpiöstä on tuotettu vuosien mittaan uusia painoksia esim. video- ja DVD-myyntiin, Disneyllä halutaan kuvata rakastettu tarina viimein täysin uudelleen alkuperäisen animaation hengelle uskollisissa lavasteissa ja roolipuvuissa.

Leffan käsikirjoittajaksi on pestattu Erin Cressida Wilson, jonka kirjoittama mysteeritrilleri Nainen junassa pyörii tällä hetkellä myös Suomen elokuvateattereissa. Uuteen versioon on tekeillä lisäksi uusia lauluja, mutta siitä ei vielä ole tietoa, kuka elokuvan ohjaa tai kenet valitaan Lumikiksi. Oletettavasti yhtiössä ei kuitenkaan haluta rooliin kilpailija Universalin muutaman vuoden takaisen Lumikki ja metsästäjä -rainan naispäätähteä, Kristen Stewartia.


Lähteet: THR, CinemaBlend, Box Office Mojo

Kuva: Disney

R. Isoviita 01.11.2016 klo 12:28

Uusimmat uutiset

Christopher Nolan jatkaa härnäystä Tenetillä

Uusi härnäke julki.

R. Isoviita

Netflix paljasti The Irishmanin maailmanlaajuiset katseluluvut

Martin Scorsesen elokuva kiinnostaa, mutta...

R. Isoviita

Clint Eastwoodin uusin elokuva johti haasteeseen

Tuotantoyhtiötä syytetään.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...