Tom Cruisen juoksukohtausten kuvaaminen ei ole helppo nakki

25.10.2016 14:33

Sikermä Tom Cruisen elokuvajuoksuista on jo vanha juttu ja viime viikosta lähtien Cruise on pistänyt vauhtia kovemmalle jälleen uudessa elokuvassa. Viime perjantain ensi-iltaan tulleessa Jack Reacher: Paluu päämajaan -leffassa näyttelijä palaa toista kertaa toiminnan keskellä kovaotteisena Jack Reacherina. Mutta oletko tullut miettineeksi, mitä ihan pelkän juoksemisen kuvaaminen elokuvissa vaatii?

Ohjaaja Edward Zwick paljasti taannoin ScreenRushille antamassaan haastattelussa, ettei näinkään helpon kuuloinen asia toimi ilman näyttelijänlahjoja saati tiimin yhteispeliä.

– Se on tosi kovaa, olit sitten [kuvaamassa] pienistä kärryistä käsin tai autossa. […] Monesti näyttelijöiden pitää vähentää hiukan vauhtiaan, jotta tällaisen kamera-ajon kuvaaminen onnistuisi. Mutta näyttelijän pitää silti yhä näyttää siltä kuin hän pinkoisi täysillä, Zwick luonnehtii.

Uudessa Jack Reacher -rainassa Cruise juoksee samassa kohtauksessa naispääosaa esittävän Cobie Smuldersin kanssa, ja kohtauksen piti näyttää siltä, kuin Smulders olisi pystynyt juoksemaan jopa ehkä Cruisea nopeammin. Zwickin mukaan tällainen toi lisää haastetta kuvauksiin, vaikka Smulderskin on todellisuudessa kova kirimään. Ohjaaja arvelee, että juoksun uskottavuus on kiinni näyttelijän taidoista. Toistaiseksi kuitenkaan esim. Yhdysvaltain elokuva-akatemia ei ole pitänyt Cruisen juoksuja yhdenkään Oscarin arvoisena.

Lähde: ScreenCrush

Kuva: Paramount

Lisää luettavaa