Divergent – Outolintu -tähti pidätettiin

11.10.2016 12:45

Elokuvassa Divergent – Outolintu näyttelijä Shailene Woodley esittää tulevaisuuden ihmiskuntaan sopimatonta teini-ikäistä, jonka on pakoiltava ja piiloteltava pysyäkseen hengissä. Tosielämässä Woodley ei ole pakoillut, sillä hän otti osaa eilen järjestettyyn mielenosoitukseen öljyputkirakennushanketta vastaan. Woodley oli myös yksi niistä henkilöistä, jotka poliisi pidätti mielenosoituksessa.

Divergent-tähti oli vastustamassa Pohjois-Dakotan intiaaniheimon jäsenten kanssa rakennushanketta, joka näiden mukaan uhkaa heimon vedenottoalueita. Parisataa mielenosoittajaa oli kerääntynyt Woodleyn Facebookissa julkaiseman videon perusteella rauhanomaiseen mielenosoitukseen alueelle, johon on tarkoitus rakentaa osa jopa 570 000 tynnyriä päivässä kuljettavasta öljyputkesta. Putken rakentajayritys, Energy Transport Partners, on kertonut hankkeen sekä parantavan alueen taloustilannetta että tekevän öljyn kuljetuksesta turvallisempaa.

Woodley oli yksi niistä alle 30:stä, joka pidätettiin. Poliisi perusteli hänen kiinni ottamistaan sillä, että Woodley tunkeutunut luvatta alueelle. Lisäksi hänet oli tunnistettu. Woodleyn suorana lähettämää mielenosoitusvideota on katsottu Facebookissa jo yli 3 miljoonaa kertaa.

Lähteet: BBC, IndieWire, The Guardian, Facebook

Kuva: The Divergent Series: Allegiant/ Nordisk Film

Lisää luettavaa