Tähtisuuruus suomii elokuvateollisuuden tilaa

23.9.2016 17:48

Mm. elämää suuremmaksi elokuvatähdeksi luonnehdittu Gérard Depardieu on avautunut kulttuurin ja elokuvateollisuuden tilasta. Joitakin vuosia sitten Venäjän kansalaisuuden saanut ja sittemmin myös Belgian kunniakansalaiseksi nostettu Depardieu näkee tilanteen negatiivisena.

Italialaiselle sanomalehti Corriere della Serralle antamassaan tuoreessa haastattelussa Depardieu, joka muistetaan nimiroolistaan Cyrano de Bergeracina, mutta myös muskettisoturileffan 1990-luvun version Porthoksena ja Astérix ja Obelix -elokuvien jyhkeänä Obelixina, puhui kovin sanoin elokuvateollisuuden nykytilasta.

– Elokuvaa ei enää ole. On olemassa viihteen maailma, jota amerikkalaiset terrorisoivat – amerikkalaiset, jotka eivät enää tiedä, mitä kieltä puhua, Depardieu moittii haastattelussa. Hänen mukaansa tässä maailmassa on vain kymmenen tähteä, jotka kaikki ovat amerikkalaisia, ja näiden elokuvat ovat efekteillä täytettyjä pelejä, joiden rinnalla muut elokuvat hädin tuskin ovat edes olemassa.

Samassa haastattelussa Depardieu julisti olevansa enemmänkin maailmankansalainen kuin ranskalainen, sillä hän näkee Ranskan muuttuneen kuin stereotyyppien täyttämäksi Disneylandiksi, johon idioottilauma pyrkii houkuttelemaan turisteja juustonlöyhkällä ja viinillä. Edesottamuksistaan kuulu näyttelijätähti lähti alkujaan synnyinmaastaan suivaannuttuaan sen verotuskäytäntöihin. Hän kuitenkin tekee parhaillaan myös Ranskassa komediaa Bonne pomme yhdessä toisen ranskalaislegendan, Catherine Deneuven, kanssa.

Lähteet: Corriere della Serra, Daily Record, The Telegraph, ABC

Kuva: Siebbi

Lisää luettavaa