Matthew McCounaugheyn alakulodraama floppasi isosti

2.9.2016 16:10

Viime vuonna Cannes’ssa maailmanensi-iltansa saanut Matthew McConaugheyn The Sea of Trees on vaikeuksissa. Oscar-palkitusta pääosanesittäjästään huolimatta, ja vaikka myös sen naispääosanesittäjällä on mm. kaksi Oscar-ehdokkuutta takanaan kuin ohjaajallaan Gus Van Santillakin, elokuva ei ole saanut kovin maireita arvioita. Jo Cannes’n elokuvafestivaaleilla rainalle buuattiin, mutta nyt sillä tuntuu olevan hankaluuksia vetää edes buuaajia puoleensa.

The Sea of Trees aloitti Yhdysvaltain teatterikierroksensa heikolla tuloksella – joskin elokuvaa esittää vain yksi teatteri. 25 miljoonaa dollaria eli runsaat 22 miljoonaa euroa maksanut leffa on ”tahkonnut” lippukassoilla vasta nolostuttavat 2894 dollaria eli n. 2500 euroa. Liki parituntinen draama on saanut arvosteluja summaavan Rotten Tomatoes -sivuston Tomatometerissäkin vain kurjan 8%:n lukeman.

Leffa kertoo McConaugheyn näyttelemästä miehestä, joka lähtee Japaniin löytääkseen täydellisen paikan kuolla. Matkallaan hän törmää Kevin Watanaben näyttelemään paikalliseen, jonka tapaaminen muuttaa hänen matkansa suuntaa. Joidenkin arvioiden mukaan elokuvan hahmojen alakulo vaikuttaa teennäiseltä.

Gus Van Sant on aiemmin ohjannut mm. menestyksekkäät elokuvat Will Hunting – syntynyt neroksi ja Milk. Leffan käsikirjoitus puolestaan on Haudattu-elokuvan kynäilleen Chris Sparlingin käsialaa.

 

 

Lähteet: The Wrap, Box Office Mojo, News.com.au, Rotten Tomatoes

Kuva: Bloom Media

Lisää luettavaa