J. K. Rowlingin Ihmeotukset ja niiden olinpaikat saanee myös jatkoa

2.7.2016 15:16

Harry Potter -kirjailija J. K. Rowlingin tekstiin pohjaava Ihmeotukset ja niiden olinpaikat saa ensi-iltansa loppuvuodesta, mutta leffalle povataan jo jatkoa. Yleisten arvelujen mukaan magian maailmaan sijoittuva fantasiaseikkailu tulee vetämään yleisöä leffateattereihin kiitettävästi. Näin ollen on todennäköistä, että ihmeotuksien pariin päästään useampaankin otteeseen.

J. K. Rowlingin Ihmeotukset ja niiden olinpaikat on sekin tavallaan osa Harry Potterin maailmaa, sillä Potter käytti samannimistä kirjaa Tylypahkan oppivuosinaan. Tämän kuvitteellisen kirjan kirjoittajaa, Lisko Scamanderia (eli Newt Scamanderia) näyttelee elokuvassa Eddie Redmayne (kuvassa). Rainan ohjaaja on useamman Potter-elokuvan takaa tuttu David Yates, joka tuoreessa haastattelussaan paljasti Rowlingin kirjoittaneen ensimmäiselle ihmeotusseikkailulle jo jatko-osan ja suunnittelevan kolmatta osaa. Rowling ei tällä kertaa kirjoita vain kirjoja, vaan myös elokuvakäsikirjoituksia.

Vielä n. vuosi sitten elokuvan tuottaja David Heyman kertoi julkisuudessa, että Ihmeotukset ja niiden olinpaikat oli kehittelyssä itsenäisenä elokuvana, ilman varsinaisia ajatuksia toisesta, saati kolmannesta osasta. Mitä lähempänä elokuvan ensi-ilta on, sitä mahdollisemmalta kuitenkin näyttää, että siitä tulisi menestyksekäs ja näin ollen jatko-osille olisi tilausta. Talousmedia Forbesin sivuilla uumoiltiin jo viime elokuussa, että ihmeotusleffa kipuisi tämän vuoden katsotuimpien elokuvien kärkikymmenikköön, ellei peräti kärkiviisikkoon.

Lähteet: ScreenRant, CinemaBlend, Forbes

Kuva: Warner Bros.

Lisää luettavaa