Väkivallan vihollinen uudelle ohjaajalle

21.6.2016 14:17

Michael Winnerin väkivaltainen toimintaleffa Väkivallan vihollinen on saamassa uuden version. Jo viime kuussa julkisuudessa liikkui tietoa, että uudessa elokuvassa Charles Bronsonin osan perisi Bruce Willis. Elokuvan ohjaajaksi näyttää nyt varmistuneen rujoista kauhuelokuvistaan tunnettu multitalentti Eli Roth.

Niin tuottajana, käsikirjoittajana, ohjaajana kuin näyttelijänäkin urallaan useasti toiminut Roth on astumassa uuden Väkivallan vihollisen ohjaajaksi israelilaisten Aharon Keshalesin ja Novot Papushadon (Big Bad Wolves) tilalle. Väkivallan vihollisen uusiminen on ollut mielessä useasti muillakin, sillä esim. Sylvester Stallone harkitsi tekevänsä rajun kulttiklassikon uusiksi jo vuonna 2006. Eli Rothin versio – sikäli jos hän pysyy projektissa mukana – tullee olemaan lähempänä Brian Garfieldin romaania kuin alkuperäinen elokuva.

Charles Bronsonin tähdittämän alkuperäisleffan päähenkilö on rauhallista perhe-elämää elävä arkkitehti, joka ajautuu määrätietoiseen koston kierteeseen menetettyään rakkaansa katujengin hyökkäyksessä. Leffan pohjana toimivassa kirjassa päähenkilö on kirjanpitäjä, jonka vaimo kuolee ja tytär menettää toimintakykynsä loppuiäkseen vastaavanlaisessa hyökkäyksessä. Garfieldin teoksessa perheenpään tie kostajaksi vie pidemmän aikaa, eikä tämä oikeastaan ota oikeutta omiin käsiinsä ennen kirjan loppupuolta.

Alkuperäinen leffa nosti Huuliharppukostajan tähtenä nähdyn Bronsonin uran uuteen nousuun. Jos Rothin ja Willisin yhteistyö etenee, se saattaa tehdä hyvää myös Willisin uralle.

Lähteet: Collider, ScreenRant

Kuva: Paramount

Lisää luettavaa