Al Pacinon ja Anthony Hopkinsin yhteisleffa floppasi totaalisesti

Scarfacen ja Uhrilampaiden tähdillä voisi kuvitella olevan vetovoimaa, mutta aina kaikki ei silti mene putkeen. Al Pacinon ja Anthony Hopkinsin uutuuselokuva Misconduct, joka sai maailmanensiltansa jo helmikuussa, yritti valloittaa viime viikonloppuna myös Iso-Britannian yleisöä. Yritys kuitenkin epäonnistui pahasti, sillä koko leffa sai kerättyä briteiltä avausviikonloppunaan vain nihkeät 97 puntaa, eli n. 124 euroa.

Kyseinen 11 miljoonan dollarin eli n. 9,6 miljoonan euron budjetilla toteutettu jännitysdraama kertoo nuoresta lakimiehestä (Josh Duhamel, Las Vegas), joka yrittää luovia kahden voimakkaan persoonan välissä oikeusjuttunsa kanssa. Anthony Hopkins esittää näistä persoonista toista, rikollista lääketehtaan johtajaa, ja Al Pacino puolestaan tätä vastaan aiemmin hyökännyttä lakimiestä. Vaikka leffan asetelma ei kovin huonolta kuulosta, sen saamat arviot ovat olleet erittäin negatiivisia. Esim. Telegraph kirjoitti elokuvasta arvostelussaan seuraavaa:

"Se ei ole sellainen elokuva, jonka yhdenkään hahmon nimi jäisi mieleen, tai jossa olisi aikaa kyseenalaistaa motiiveja [...], koska katsojalla on täysi työ kantaa huolta siitä, onko kameramiehellä kuvatessa ollut jokin sairaskohtaus."

New York Timesin arvostelussa Misconductia luonnehdettiin kuukausia sitten "järjettömästi editoiduksi" ja The Guardian kirjoitti leffan sopivan elokuvakouluihin oppikirjaesimerkiksi siitä, miten elokuvaa ei pitäisi tehdä. Arvostelusivu Rotten Tomatoesin mittarin mukaan Miscoduct suorastaan löyhkää saamiensa mätien tomaattien vyöryn takia.

Vaikka Pacino ja Hopkins ovat molemmat nimekkäitä konkareita, ja heillä on elokuvassa merkittävät roolit, Misconduct näyttää floppaavan pahasti. Yhdysvalloissa se keräsi lippukassoilta n. 24 000 dollaria ja esim. Etelä-Koreassa kuitenkin 900 000 dollaria näyttelijä Byung-hun Leen mukana olon takia, mutta tiukkaa tulee tekemään, ettei elokuva jäisi miinukselle.


Lähteet: Variety, Telegraph, Guardian, News.com.au, Rotten Tomatoes

Kuva: Lionsgate

R. Isoviita 08.06.2016 klo 15:21

Uusimmat uutiset

Scorseselta kysyttiin naisten asemasta elokuvissaan – ohjaajalegenda tuskastui

The Irishman-ohjaaja on viime aikoina ollut kohun kohteena myös Marvel-kommentistaan.

R. Isoviita

Jokerin vanavedessä: studio harkitsee erilaista Teräsmies-leffaa

Lisää DC-tarinoita valkokankaille.

R. Isoviita

Iso teatteriketju järjestää Star Wars -maratonin, joka todella kysyy kuntoa

Jää silti kakkoseksi Marvel-putkelle.

R. Isoviita

Netflix perui Oscar-palkitun ohjaajan leffan – kuvausten piti alkaa ensi viikolla

Leffan oli tarkoitus perustua menestyskirjailija Knausgårdin elämään.

R. Isoviita

Jeremy Renner vastasi julkisuudessa esitettyihin koviin väittämiin

Näyttelijä on ollut ison ryöpytyksen keskellä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...