Gyllenhaal mukaan kiinnostavaan rikoselokuvaan

Mm. Zodiac- ja Nightcrawler-elokuvia tähdittänyt Jake Gyllenhaal on jälleen napannut mielenkiintoisen roolin. Hänet tullaan näkemään dekkarifilmatisoinnissa, jonka pohjana toimii maailmanlaajuisesti miljoonia myyneen norjalaiskirjailija Jo Nesbøn teos Isänsä poika. Leffan ohjaaja on Denis Villeneuve, jonka rikoselokuva Sicario keräsi viime palkintokaudella kolme Oscar-ehdokkuutta.

Jo Nesbøn alkujaan Sønnen-nimellä julkaistua ja englanniksi The Sonina tunnettua kirjaa on joissakin arvioissa verrattu jopa edesmenneen Stieg Larssonin Millennium-trilogiaan. Tarinan päähenkilö on yli 10 vuotta vankilassa istunut poliisin poika ja painija, Sonny, joka ottaa toisten rikoksia kontolleen. Sonnylle selviää isänsä kuolemasta asioita, jotka saavat hänet haluamaan kostoa.

Gyllenhaal toimii myös yhtensä elokuvan tuottajista yhdessä Riva Markerin ja Michel Litvakin kanssa. Kirjailija Nesbø on tiettävästi itsekin mukana projektissa taustalla. Elokuvan valmistumisaikataulu on vielä avoinna, sillä Villeneuvella on työn alla sekä tälle vuodelle aikataulutettu tieteisleffa Story of Your Life, että ensi vuonna ensi-iltaan tulossa oleva Blade Runner -jatko-osa.

Lähteet: Variety, CinemaBlend

Kuva: Future Film/ Nightcrawler

R. Isoviita 27.05.2016 klo 17:14

Uusimmat uutiset

Tarantinon uusimmalle annettiin aplodit seisten

Cannes’n elokuvavieraat ovat nähneet Once Upon a Time in Hollywoodin.

R. Isoviita

Schwarzeneggerin kimppuun hyökännyt ei joudu syytteeseen

Toimintatähden päälle karattiin viikonloppuna.

R. Isoviita

Seuraava Batman-näyttelijä on lähes valittu?

Lista vaihtoehdoista lyhenee.

R. Isoviita

Thor: Ragnarök -ohjaaja kertoo Hitler-satiiristaan

Taika Waititi esittää dikataattoria itse.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...