Virtuaalilasien kautta takaisin natsien aikaan

4.5.2016 13:46

Virtuaalitodellisuus on tehnyt tuloaan tavallisiin koteihin jo jonkin aikaa. Halvimmillaan sen katseluun tarvittavat lasit saa jo muutamalla kympillä, jos omistaa entuudestaan älypuhelimen ja jaksaa taitella pahvia. Pahvista koottu versio ei kuitenkaan ole yleensä yhtä mukava pitää päässä kuin muutaman sadan euron versio.

Olivat lasit sitten ns. köyhän miehen pahvihäkkyrät tai viimeistä huutoa olevat huippuvehkeet, virtuaalitodellisuuden tarjonta on molemmille koko lailla samaa: 360-videoita ja joitakin pelejä. Vaikka moni video keskittyykin esittelemään esim. jännittäviä urheilusuorituksia tai vastaavia tilanteita, myös muuta alkaa olla tarjolla. Amsterdamissa sijaitseva Anne Frank -museo on päätynyt ottamaan osaksi näyttelyään virtuaalilaseilla katseltavan kappaleen historiaa.

Anne-nimellä kulkeva elokuva vie katsojan 1940-luvun alkuun. Katsoja pääsee sen avulla tutustumaan Frankien piilopaikkaan, mutta kohtaamaan myös siellä natseja piileskelevät ihmiset. Elokuvan ohjauksesta vastaa Danny Abrahms ja leffan kerrotaan sopivan myös esim. liikuntavammaisille, joille museossa liikkuminen olisi muuten hankalaa ellei jopa mahdotonta.

Lähteet: EW, The Verge

Kuva: Collectie Anne Frank Stichting Amsterdam

Lisää luettavaa