Oma leffa haaveena? NASA auttaa

28.3.2016 15:39

Jos olet aina haaveillut oman lyhytelokuvan tekemisestä, nyt siihen on hyvä tilaisuus. Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto eli NASA on yhdessä Houston Cinema Arts Societyn kanssa järjestänyt kilpailun, johon osallistuville NASA myös tarjoaa auttavaa kättä. Osallistujat nimittäin saavat käyttöönsä NASAn kuvapankin, jonka materiaalia omassa elokuvassa saa käyttää 10%:n verran. Muu kuva- ja äänimateriaali pitää olla osallistujan omaa tuotantoa.

Tämän lyhytelokuvakilpailun tarkoituksena on luoda tarinoita, jotka keskittyvät esim. ihmisten elämänlaadun parantamiseen tai käsittelevät tieteentekemistä eri tavoin. Kilpailuun odotetaan n. 10 minuutin mittaisia elokuvia (sen mittaisena leffan pystyy julkaisemaan ilmaiseksi Vimeo-videopalvelussa), jotka voivat olla mistä tahansa genrestä aina komediasta animaatioon ja scifistä seikkailuun. Leffan voi kilpailun sääntöjen mukaan tehdä myös muulla kuin englannin kielellä, mutta silloin siinä pitää olla mukana ainakin tekstitys englanniksi.

NASA:n kilpailu on avoin kaikille muille yli 18-vuotiaille, paitsi NASA:ssa tai sen kanssa toimiville ja Houston Cinema Arts Societyn jäsenille. Alle 18-vuotiaankin on mahdollista päästä mukaan, jos hänen huoltajansa on hänen apunaan projektissa. Kilpailuaikaa on vielä, sillä valmiit tuotokset tulee olla toimitettuna tuomareille kesäkuun 1. päivään mennessä tämän tarkemmat ohjeet sisältävän sivun kautta. Lyhytelokuvia on tuomaroimassa tällä kertaa mm. Richard Linklater (Boyhood) ja voittajille on luvassa sekä mammonaa että kunniaa – pääpalkinto on 10 000 dollaria, pienin voitto 3000 dollaria ja leffat pääsevät levitykseen sekä NASA:n omalle kanavalla että jopa avaruusasemille.

Lähteet: Houston Cinema Arts Festival, NASA, IndieWire

Kuva: NASA

Lisää luettavaa