Huipputähden edustaja kiistää tuoreen elokuvahuhun

6.1.2016 15:40

Laulajatähti ja Dreamgirls-elokuvassakin näytelleen Beyoncén (kuvassa keskellä) on huhuttu haikailevan roolia Saartjie Baartmanina tämän elämästä kertovassa elokuvassa. Baartman oli eteläafrikkalaista syntyperää ollut nainen, jota kierrätettiin 1810-luvulla Euroopan kummajaisesityksissä. Huhu on leffasta kuitenkin ilmeisesti vain huhua.

Sekä Baartmanin että Beyoncén muodokas takamus ovat kiinnostaneet yleisöä, joskin Beyoncé häviää muhkeudessa 1789-1815 eläneelle Baartmanille. Hottentot Venuksenakin tunnetun Baartmanin kohtalo oli karu, eikä elokuvateollisuus ole jättänyt tilaisuutta ammentaa siitä jo aiemmin. Beyoncén edustaja kiistää kuitenkin laulajattaren väitetyt aikeet tavoitella tärkeitä elokuvapalkintoja kummajaisnäytökseen liitettynä naisena.

– Beyoncé ei ole millään tapaa yhteydessä tähän projektiin. Tämä on silti tärkeä tarina, joka saisi tulle kerrotuksi, laulajattaren edustaja totesi eilen Billboard-julkaisulle.

Baartmanin tarina kääntyi elokuvaksi viimeksi 2010, jolloin julkaistiin ranskalaista ja belgialaista alkuperää ollut liki kolmituntinen draama Vénus noire. Tunisialaislähtöisen Abdellatif Kechichen ohjaamaa elokuvaa on luonnehdittu mm. The Hollywood Reporterin toimesta shokeeraavaksi.

Lähteet: Billboard, The Sun, Daily Mail

Kuva: Finnkino/Dreamgirls

Lisää luettavaa