Mad Max: Fury Roadilla menee lujaa

29.10.2015 16:12

Käsi ylös, kuka muistaa yhtään nk. puhdasta toimintaelokuvaa, joka olisi voittanut parhaan elokuvan Oscarin? Tai muistuuko mieleen yhtään sellaista Oscar-ehdokkaana esim. parhaan ohjaajan, pääosien tai parhaan elokuvan kategorioissa? Lukumäärä on mitätön, mutta Mad Max: Fury Roadilla saattaa olla tilaisuus olla yksi niistä.

Australian omien ”Oscar-mittelöiden”, eli Australian Academy of Cinema and Television Arts -kilpailuiden osalta uusimmalla Mad Maxilla on ehdokkuus peräti 11 eri kategoriassa. Kyseiset ehdokkuudet eivät ole pelkästään visuaalisten efektien osastossa ja muissa yleensä vähäarvoisempina pidetyissä ryhmissä, vaan AACTA-palkintoa on nyt tyrkyllä niin rainan ohjaaja George Millerille sekä ohjauksesta että käsikirjoituksesta kuin Charlize Theronille parhaasta naispääosasta. Kaiken huipuksi Mad Max: Fury Road kisaa myös parhaan elokuvan tittelistä mm. Paper Planes– ja The Dressmaker-draamojen kanssa.

70-vuotiaalle Millerille ja Mad Maxille toivotaan menestystä myös Yhdysvaltain Oscar-palkintojen suhteen. Elokuvayhtiö Warner Bros. on jo laittanut ykkösen silmään Mad Max: Fury Roadin Oscar-kampanjan kanssa. Parhaan elokuvan ehdokkuutta ovat tällä erää tavoittelemassa myös mm. Macbeth, Spectre, Sicario, The Walk, Steve Jobs, Yksin Marsissa ja The Revenant, joten taistelu tulee olemaan kova.

Lähteet: Variety The Guardian, AACTA, Metro.co.uk

Kuva: SF Film

Lisää luettavaa