Viimeisin Star Wars -traileri – mitä se kertoo?

20.10.2015 14:17

Tuorein ja viimeinen Star Wars: Episode VII – The Force Awakens -elokuvan traileri julkaistiin joitakin tunteja sitten. Leffatykki hyppää mukaan hypeen ja summaa, mitä olemme tähän mennessä oppineet J.J. Abramsin tulevasta elokuvasta. Ehdoton totuus kyseisestä leffasta valkenee vasta joulukuussa, kun sen ensi-ilta koittaa, joten olemme halunneet jättää tästä tekstistä villeimmät arvailut ulkopuolelle.

1. Star Wars 7:n maailmassa juhlat on juhlittu ja kaaos uhkaa. Tässä nk. alkuperäisen trilogian viimeisen osan, eli Jedin paluun jälkeiseen aikaan sijoittuvassa elokuvassa ewokien kanssa pidetyt voittopirskeet ovat historiaa. Jopa prinsessa Leia (Carrie Fisher), joka ei vuodattanut järkytyksen kyyneliä katsellessaan kotinsa tuhoa Tähtien sodassa, painautuu nyt surun murtamana Han Soloa (Harrison Ford) vasten.

2. Planeetta Jakkulla asustava nuori nainen nimeltä Rey (Daisy Rider) kuvailee itseään ”ei keneksikään”, mutta tässä trailerissa (ja uusimmassa julisteessa) hänellä on varsin iso rooli. Hän ei kaihda tarttua aseeseen, eikä selvästikään ole sitä tyyppiä, joka hätkähtää vähästä. Julkaistujen kuvien perusteella yksikseen autiomaassa elelevä Rey muistuttaa oman tien kulkijana Tähtien sodan Obi-Wan Kenobia, mutta sen mukaan, miten hän arvioi tilanteita ja tarttuu toimiin, hän on lähempänä Han Soloa. Kuka Reyn on kasvattanut – erakkouteen vetäytynyt Luke Skywalker (Mark Hamill)? Onko Rey Skywalkerin sisarenpoika, eli Han Solon ja Leia Organan lapsi? Tässä tulevaisuus hämärä on.

3. Kun stormtrooper riisuu kypäränsä ja saa kasvot, hänestä tulee kuin uusi ihminen. Ennen stormtrooperina kulkenut Finn (John Boyega) päätyy yhteen vanhojen kapinallisten, Han Solon ja wookie Chewbaccan (Peter Mayhew), kanssa. Kerran toistensa viholliset, nyt samassa liemessä.

4. Poe Dameron (Oscar Isaac) ja darthvadermaisen maskin taakse kätkeytyvä Kylo Ren (Adam Driver) eivät istu iltaa yhdessä kuin parhaat kaverukset. Poe on kapinallisia ja Kylo Ren toteaa trailerissa haluavansa saattaa päätökseen Vaderin suunnitelman. Pelkäksi rivikapinalliseksi Poe ei taida lokeroitua, kun tämän luokan pahis päätyy kovistelemaan häntä.

5. Luke Skywalkerista tässä trailerissa nähdään vielä vähemmän kuin aiemmin: eli ei mitään. Joidenkin teorioiden mukaan vanha jedi olisi liittynyt ystäviensä Yodan ja Obi-Wanin henkevään seuraan, jotkut maalailevat Luken kääntyneen pimeälle puolelle. Näyttelijä Mark Hamill on mukana elokuvassa ja hänet passitettiin tiettävästi kuntoilemaan, jotta hän voisi palata Lukeksi. Tämä traileri enteilee tunnelmissaan suurta yhteenottoa: ihmisiä sotavarusteissaan, aseita kohotetaan, lausutaan painavia sanoja… Jos vanha jedi Obi-Wan halusi alkujaan pysytellä sivussa kaikesta sellaisesta, miksei ikääntynyt Lukekin? On Luken olomuoto elokuvassa millainen tahansa, vanhat lupaukset ja perhesiteet saattavat olla niitä tekijöitä, jotka ajavat hänet esiin.

6. Tämä on vastakohtien elokuva: oranssi vs. sininen, hyvä vs. paha – vanhaa kunnon Star Wars -meininkiä, John Williamsin musiikilla höystettynä.

Lähteet: CinemaBlend, BBC, Reddit, SlashFilm

Kuva: LucasFilm/Disney

Lisää luettavaa