Robert Downey Jr. saa aikamoisen tilipussin

10.10.2015 16:51

Marvelin sarjakuvaleffojen jatkumo paisuu, mutta samoin käy ainakin Robert Downey Jr:n tilipussin. Marvel ilmoitti eilen leffasuunnitelmistaan. New Yorkin ComicCon-tapahtuman tiimoilta tihkui julkisuuteen myös tietoa siitä, millaisista rahoista näiden elokuvien kohdalla puhutaan.

Iron Manin haarniskassa ja tämän alter ego Tony Starkin puvussa vuodesta 2008 esiintynyt Robert Downey Jr. palaa pidettyyn rooliinsa ensi vuoden Captain America: Civil Warissa mutta myös vuosina 2018 ja 2019. Marvelin suunnitelmissa on julkaista kahteen osaan jaettu The Avengers: Infinity War -elokuva näinä perättäisinä vuosina. Sisäpiiriläisten vuotaman tiedon mukaan Infinity War -leffaparin yhteisbujetti on miljardiluokkaa, josta neljä miljoonaa jaetaan ohjaajan, päätähtien, käsikirjoittajan ja tuottajan kesken. Yksi tähdistä on kuitenkin saamassa isomman palan kakusta kuin muut – Downey Jr:lle lohkaistaan n. 200 miljoonaa dollaria.

The Avengers -elokuvat ovat menestyneet lippuluukuilla hienosti, joten studion halu satsata niihin edelleen ja isommin on ymmärrettävä. Tuorein sarjan leffa, Age of Ultron -alaotsikolla liikkuva toimintapläjäys, on tähän mennessä kahminut yli 1,4 miljardia dollaria maailmanlaajuisesti. Marvelin sarjakuvasankareita nähdään lähivuosina myös muissa rainoissa: Doctor Strange saapuu teattereihin ensi vuonna, Guardians of the Galaxy 2 vuonna 2017 kuin myös uudistettu Spider-Man ja Thor: Ragnarok -jumaltaru. Vuonna 2018 seuraavat Black Panther ja Ant-Man and the Wasp. 2019 on Captain Marvelin ja Inhumans-leffan vuoro.

 

Lähteet: Bleeding Cool, ScreenRant, Box Office Mojo

Kuva: Avengers: Age of Ultron/BVI Finland

Lisää luettavaa