Batman v Superman – mitä nyt on tekeillä?

6.10.2015 14:29

Batman v Superman: Dawn of Justice on tulossa leffateattereihin vasta ensi vuonna, mutta elokuva herättää kysymyksiä jo nyt. Sen markkinointiin on valjastettu poikkeavaan tapaan Fortune Magazine, jossa tuoreeltaan luoditaan Lex Luthoria kuin todellista henkilöä. Upporikas Lex Luthor, Teräsmies-tarinoiden pahis, on tässä amerikkalaisessa talouslehdessä nostettu lapsineron asemaan.

Fortune Magazine kehuu tekaistussa haastatteluartikkelissa Luthoria nykyajan tai jopa tulevaisuudenkin ihannemieheksi, joka johtaa yhtiötään mainiolla tavalla. Luthorin firman keksintöjä ylistetään niin ikään. Leffassa kyseistä hahmoa näyttelee Jesse Eisenberg, jonka habitusta ja valintaa rooliin on sosiaalisessa mediassa ihmetelty – mikä saattaa olla osasyy tällaisen Luthor-kampanjan luomiselle.

Batman v Superman -rainan kotimaassaan saama ikäraja on myös herättänyt keskustelua. Elokuvalle läiskäistiin siellä leima PG-13, jota perusteltiin mm. sillä, että leffa sisältää (vapaasti kääntäen) ”jotain hellää”. Tällä erikoisella maininnalla viitataan siihen, että jollakin tai joillakin Batman v Supermanin hahmoista on elokuvassa hetki, jossa ns. heilutellaan peittoa. Lykästääkö vanhaa Batmania (Ben Affleck) vai Teräsmiestä (Henry Cavill), se jää nähtäväksi.

Collider, Fortune Magazine, SlashFilm

Kuva: SF Film/ Man of Steel 2013

Lisää luettavaa