Blanchett vaihtaa väriä


Vaaleista kutreistaan tunnettu huippunäyttelijä Cate Blanchett (kuvassa) on valittu näyttelemään erästä Hollywoodin entisaikojen voimapesää. Kyseessä ei ole mikään urheilijakuvaus, vaan elämäkertaelokuva, joka keskittyy komedienne ja tuottaja Lucille Ballin (1911-1989) ympärille. Punatukkainen Ball muistetaan parhaiten räväkän I Love Lucy -sitcomin ja sen jatko-osien Lucy-rouvan roolista.

Kahden Oscarin voittajan valitseminen entisaikojen TV-tähden näyttelijäksi selittyy Ballin historialla, joka ulottuu pitkälle I Love Lucy -hauskuutuksen ulkopuolelle. Ballin ura alkoi jo 1930-luvulla suosituissa komedioissa ja musikaaleissa, joista hän siirtyi nk. television vallankumouksen jälkeen menestyksekkäästi pienemmälle ruudulle. Samalla hän toimi muusikkomiehensä Desi Arnazin kanssa ensimmäisen itsenäisen tv-yhtiön, Desilu Productionsin, johdossa. Kyseinen yhtiö, jota Ball johti vuodesta 1962 asti yksin, oli alkujaan I Love Lucyn lisäksi sarjojen Star Trek, Vaarallinen tehtävä ja Lahjomattomat koti. Näistä kolmesta jokainen on jatkanut elämäänsä myös menestyselokuvina - viimeisin Vaarallisen tehtävän inkarnaatio on kesällä julkaistu Mission: Impossible - Rogue Nation.

Lucille Ball -elämäkertaleffan käsikirjoittaa laadukkaista töistään tunnettu Aaron Sorkin (West Wing, Kunnian miehiä). Elokuvan tuottavat Ballin perilliset Lucie Arnaz ja Desi Arnaz Jr. Leffan ohjaajan nimi ja valmistumisaikataulu ovat tässä vaiheessa vielä auki.


Lähteet: Variety, The Wrap, Enterpreneur.com

Kuva: Blue Jasmine (2013)/ Scanbox Finland

R. Isoviita 03.09.2015 klo 12:42

Uusimmat uutiset

Japanilaisstudiolle tehty isku: maan pahin vuosikausiin

Hyökkääjä selvisi hengissä.

R. Isoviita

Linda Hamilton täsmentää aiempaa Terminator-kommenttiaan

Näyttelijä ei kehuja jaellut.

R. Isoviita

Netflix poisti kohua aiheuttaneen kohtauksen sarjastaan

Kohun aihe oli katsottavissa pari vuotta.

R. Isoviita

Harmillinen käänne DC-leffa Birds of Preyn tuotannossa

Koekatsojat ovat antaneet positiivista palautetta, mutta...

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...