Fantastic Fourin kuvauksissa ei ollut ollut hyvä meininki

13.8.2015 13:01

Kehnonlaisesti menestyneen uuden Fantastic Four -leffan ohjaaja Josh Trank julkaisi elokuvan ensi-illan tuntumassa twiitin, jossa hän syytti studiota elokuvansa pilaamisesta. Vaikka Trank poisti kyseisen twiittinsä nopeasti, se ehti levitä verkossa kulovalkean tavoin. Nyt muutkin elokuvan kulisseissa työskennelleet ovat avautuneet sarjakuvarainaflopin tekemisestä.

Trank tunnetaan miehenä, joka näkemyserimielisyyksien takia jätti Star Wars -leffojen jatkumoon kuuluvan projektin taakseen pari kuukautta sitten. Star Warsin oikeudet nykyään omistava Disney oli tyytymätön hänen työhönsä. Fantastic Fourin kohdalla anonyymit sisäpiiriläiset ovat kuvailleet Trankin käyttäytymistä eristäyväksi ja maininneet ohjaajan mm. olleen tiukkana siitä, milloin leffan näyttelijät saavat räpäyttää kohtauksessa silmiään tai jopa hengittää. Kaoottisiksi luonnehdituissa kuvauksissa edettiin joidenkin lähteiden mukaan jopa siihen, että leffan pääosanäyttelijöiden ollessa jo aikataulusyistä muualla, rainaa kuvattiin pelkkien sijaisnäyttelijöiden kanssa.

Paikka, jossa ohjaaja kuvausten aikana asui, kärsi myös vahinkoa, joskin pienempää kuin 120 miljoonan dollarin budjetilla toteutettu Fantastic Four, joka on tähän mennessä kerännyt lippuluukuilta vasta vajaat 65 miljoonaa dollaria. Trank, hänen koiransa ja vaimonsa saivat vuokratalossaan aikaiseksi 100 000 dollarin tuhot.

Erikoista kyllä, ohjaaja oli Fantastic Fourin ensi-iltaan asti sitä mieltä, että se oli parempi kuin 99% ikinä tehdystä sarjakuvaelokuvista. Eräs nimettömänä pysyttelevä tuotantotiimiläinen on todennut julkisuuteen, että Fantastic Fourista ei voi syyttää yksin Trankia. Tiimiläisen mukaan studioltakin oli visio hukassa ja se halusi julkaista elokuvan vääristä syistä.

Lähteet: Comicbookmovie.com, THR, Vulture, CinemaBlend, Box Office Mojo

Kuva: SF Film

Lisää luettavaa