Ninjat hiipivät valkokankaalle

1.8.2015 15:18

Yhdysvaltalaisen elokuvayhtiö Lionsgaten väki on iskenyt silmänsä maailmalla valtavaa suosiota nauttivaan Naruto-sarjaan. Alkujaan manga-sarjakuvana julkaistu ja sen pohjalta anime-sarjoiksi ja -elokuviksi muokattu Naruto kiinnostaa Lionsgatea elokuvan aiheena. Naruto kuvaa nuoren ninja Naruto Uzumakin elämää hänen kotikylässään ja sen naapurustossa yliluonnollisella lisällä: päähenkilön sisälle kätketty hänen varhaislapsuudessaan voimakas peto nimeltä Kyūbi no Yōko eli ”yhdeksänhäntäinen demonikettu”.

Manga- ja anime-harrastajien laajalti tunteman Naruton oikeuksia havitteleva Lionsgate haluaisi tuottaa japanilaissarjasta näyttelijöin kuvatun elokuvan, eikä esimerkiksi piirroselokuvaa. Leffan ohjaajaksi yhtiö yrittää saada erikoistehostepuolella kunnostautuneen Michael Graceyn (Ned Kelly, Double Vision). Graceyn meriittilistalla on myös useita mainoksia, joiden visuaalinen anti varmasti puhuu hänen puolestaan. Naruto-suunnitelmat ovat kuitenkin vasta aivan alkutekijöissään.

Länsimainen versio Narutosta saattaa kuitenkin törmätä samanlaiseen vastatuuleen kuin Scarlett Johanssonin tähdittämäksi suunniteltu Ghost in the Shell -adaptaatio. Sen vastustajat ovat keränneet nimiä vetoomukseen, jonka tarkoitus olisi estää ei-aasialaisen näyttelijän käyttäminen aasialaisen hahmon osassa. Japanilaista alkuperää olevien hahmojen ja tarinoiden länsimaistaminen on herättänyt närää yleisesti sekä länsimaisten harrastajien että japanilaisten keskuudessa.

Lähteet: IGN, The Tracking Board

Kuva: Shueisha/Jump Comics

Lisää luettavaa