Fifty Shades of Grey -kirjailija riepottelun kohteena

30.6.2015 08:35

Fifty Shades of Grey -kirjailija E. L. Jamesin Twitterissä järjestämä kyselysessio ei mennyt suunnitelmien mukaan. Hashtagilla AskELJames pääsi eilen esittämään kysymyksiä tai palauttetta suoraan kirjailijalle. Ns. risuaita kaatui kuitenkin S&M-leikkejä harrastavan herra Greyn ja hänen partnerinsa Anastasian luojan päälle, kun kansa kävi ylikierroksilla.

Ystävänpäiväksi julkaistun eroottisen draamaelokuvan pohjana toimineen kirjan kirjoittaja sai tuta kansalta niin suoraa kritiikkiä kuin syytöksiäkin. Vertailun vuoksi – kun sarjakuvaleffa Guardians of the Galaxyn ohjaaja James Gunn piti sunnuntaina Facebookissa lyhyen kyselysession, se pysyi tyyliltään paljon leppoisampana. Gunnilta kysyttiin mm. hänen suosikkielokuvaansa viimeisen viiden vuoden ajalta (vastaus: Mother Etelä-Koreasta), mutta E. L. Jamesilta tiukattiin mm. minkälaisella turvasanalla hänet saisi lopettamaan törkynsä kirjoittamisen.

Alla muutamia laukaisuja kyselysessiosta. E. L. Jamesin puoliso ja tv-käsikirjoittaja Niall Leonard käsikirjoittaa parhaillaan jatkoa tämän ensimmäiselle Fifty Shades of Grey -leffalle, sillä kirjailija ei halunnut jatkaa aiemman käsikirjoittajan kanssa.

@FoldableHuman: Armoa, on niin paljon, mitä haluan #AskELJames
Useimmiten haluan aloittaa sanalla ”miksi” ja lopettaa katkeamattomaan kirotun huutoon
.

@50shadesisabuse: Klo 18 kysymme ELJamesilta, miksi hän jatkaa kotiväkivallan romantisoimista. Ottakaa osaa #AskELJames

@PRESERUMPINING: #AskELJames mitä inhoat eniten? a) hyvää kirjallisuutta b) suostumusta c) naisia d) terveitä suhteita e) kaikkia edellisiä

@eyeswideshut75: Kumpaa vihaat enemmän, naisia vai englanninkielistä kirjallisuutta?

@LiamDrydenEtc:#AskELJames Tarvitsen neuvoja ISON romanttisen teon toteuttamisessa. Pitäisikö minun laittaa tyttöni puhelimeen GPS-paikannus ja uhkailla häntä, jos hän yrittää jättää minut?

@SussexMark: Välillä Ana sanoo ei ja Grey sanoo MUTTA KYLLÄ. Se on raiskaamista. Anteeksi, ettei tuo ollut kysymys. #AskELJames

@wernerspenguin: Kirjoititko huonosti tahallasi, jotta lukijat tuntisivat tuskaa mutta huomaisivatkin nauttivansa siitä? #AskELJames

@_iczek4r: #AskELJames elikkä kuinka moni muu kaltaiseni nuori ja radikaali feministi ajattelee fifty shades of greyn olevan sopiva kirja roviolle?

@Krosecz: Tuntuvatko kaikki nämä negatiiviset twiitit sinua kohtaan loukkaavilta? Minusta tämä on tarpeeksi romanttista ansaitakseen tulla muunnettua romaaniksi!

@5sose31d: Se hetki kun #AskELJames-hashtag on paljon hänen kirjojaan kiinnostavampaa luettavaa.

Lähteet: Twitter, Huffington Post

Kuva: Universal

Lisää luettavaa