Monikasvoinen Tilda Swinton Dr. Strange -elokuvaan?

28.5.2015 06:40

Scott Derricksonin (Päivä jona maailma pysähtyi) ohjaama Marvel-sarjakuvaversiointi Doctor Strange saattaa saada näyttelijätiimiinsä lisän Tilda Swintonista (kuvassa). Swintonia haikaillaan samaan rooliin, johon on aiemmin suunniteltu mm. Ken Watanabea (Viimeinen samurai). Kyse on vasta huhusta, mutta se tulee kuitenkin yleensä luotettavan sivuston, The Hollywood Reporterin kautta.

Sherlock Holmes -näyttelijä Benedict Cumberbatchin tähdittämän Doctor Strangen sivuosan avaaminen Swintonille on Marvel Studiosilta yllättävää. Kuten Ken Watanaben nimestä voi päätellä, hahmo on alkujaan miehelle kirjoitettu ja aasialainen. Kyseessä on hahmo nimeltä Muinainen (Ancient One), joka toimii sarjakuvassa supersankari Doctor Strangen eli tohtori Oudon opettajana.

Swintonin sopivuutta Muinaiseksi on jo ehditty äimistellä eri foorumeilla, erityisesti siksi, ettei hän ole aasialaista syntyperää. Muutaman vuoden takaisesta Michael Clayton -rikosmysteeristä Oscarilla ja BAFTAlla palkittu Swinton on kuitenkin todistanut monikasvoisuuttaan ja pätevyyttään jo vuosia: häntä on ylistetty mm. performanssistaan vampyyritarina Only Lovers Left Alivessa, sulautumisestaan Wes Andersonin kehutun seikkailukomedia The Grand Budapest Hotelin kirjavaan näyttelijäkaartiin ja 1990-luvun alussa vasta 30-vuotias Swinton kahmi palkintoja nimiroolistaan Orlandona, nuorukaisena, joka muuttuu joinakin vuosisatoina naiseksi säilyttääkseen ikuisen nuoruutensa.

Swintonilla tai ilman, Doctor Strangen ensi-ilta on aikataulutettu ensi vuoden lopulle.

Lähteet: THR, Variety, Collider

Kuva: Only Lovers Left Alive/ Kuusan Kino

Lisää luettavaa