Ainakin yksi toivoi Daredevil-elokuvaa

30.4.2015 06:58

Netflixin tuoreehko Marvel-sarjakuvaan pohjaava sarja Daredevil on kerännyt muikeat määrät katsojia. Pelkästään Yhdysvalloissa sen ensimmäisten päivien katsojaluvut ovat kivunneet 4,4 miljoonaan. Sarjan saamasta menestyksestä huolimatta ainakin yksi nimekäs tekijä on astunut julkisuuteen puolustamaan Daredevilin elokuvaversiota.

Täsmennyksenä mainittakoon, ettei tässä ole kyseessä Ben Affleckin tähdittämän Daredevil-flopin puolustamisesta, vaan muusta. Ohjaaja Joss Whedon, The Avengers-rainoista nyt kaksi kirjoittanut ja luotsannut mies, kertoo uudessa haastattelussaan IGN:lle toivoneensa Daredevilin palaavan valkokankaille. Hän ei pitänyt tätä sarjakuvaa tv:lle sopivana.

– Taistelin, jotta Daredevilistä tulisi elokuva tv-sarjan sijaan, Whedon toteaa.

Whedonin mielipide voi kuulostaa erikoiselta, erityisesti otettaessa huomioon miehen oma menneisyys: hän aloitti tv:n puolelta käsikirjoittamalla ja ohjaamalla mm. Firefly– ja Buffy, vampyyrintappaja -sarjoja. Daredevilistä oli aiemmin suunnitteilla 1970-luvulle sijoitettu elokuvaversio The A-Team -ohjaaja Joe Carnahanin kanssa, mutta se hyytyi lopullisesti hahmon oikeuksien siirryttyä Netflixille. Whedon, joka ei ole uutta sarjaa vielä ehtinyt katsoa, löytää asetelmasta silti myös muuta sanottavaa:

– Jos sarja toimii, se toimii. Sarjakuvat ovat jaksoittaista viihdettä ja monet niistä päätyvät tv-sarjoiksi ennemmin kuin elokuviksi.

 

Lähteet: IGN, Collider

Kuva: © 2014 Netflix

Lisää luettavaa