Wikileaks kertoo suosikkinäyttelijäsi osoitteen

18.4.2015 13:41

Katsoa vai ei? Samaan aikaan kun hävittäjä tulitti Millennium Falconia tuoreessa Star Wars -trailerissa ja Batman nousi Teräsmiestä vastaan niin ikään tuoreessa Batman V Superman -trailerissa, Sony päätyi vastakkain Wikileaks-sivuston kanssa. Sivusto toi tällä viikolla julkisuuteen elokuvayhtiöltä hakkerien käsiin päätyneet tekstit, jotta kaikilla olisi mahdollisuus vaikkapa selvittää niiden avulla Hollywood-tähtien yhteystietoja ja privaattielämää.

Esimerkiksi BBC on jo kaivellut dokumenteista esiin, että näyttelijä ja ohjaaja George Clooneyn henkilökohtainen sähköpostiosoite ei suinkaan ole george.clooney-, vaan batman-alkuinen ja että näyttelijä Jonah Hill käyttää toisinaan kaksoisolentoa. The Wrap puolestaan on löytänyt tietosuovasta mm. ohjaaja David Fincherin esittämiä epäilyjä Sonyn tietovuodosta jo helmikuulta 2014. Yritettiinkö asialle tehdä mitään, se jää epäselväksi. Yhtiöön kohdistunut hakkeri-isku paljastui viime vuoden lopulla.

Sonyn lakimies on varoittanut mediaa käyttämästä Wikileaksin kautta nähtävillä olevia Sony-dokumentteja hyväkseen. Vaikka elokuvayhtiöllä tai millään muullakaan taholla ei ole paljon valtaa estää verkkoon vääryydellä tai vahingossa lipsahtaneiden tietojen leviämistä, monet dokumenttien tiedoista (onneksi?) vanhenevat nopeasti: Yhteystietoja muutetaan ja kaikkein uusimpia elokuvasuunnitelmia ei tekstien joukosta enää löydy. Wikileaksin hakumoottorilla varustetusta yli 170 000 varastetun sähköpostin ja 20 000 muun dokumentin Sony-tietoläjästä hyötyminen saattaa siis jäädä ennakoitua vähäisemmäksi.

Lähteet: Deadline, Variety, The Wrap, BBC

Kuva: Rixstep

Lisää luettavaa